jednorazowe

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
de Charette

jednorazowe

Post autor: de Charette »

Otrzymałem takiego maila:
W związku z wejściem w życie z dniem 1 maja 2014r. ustawy z dnia 4 kwietnia 2014r. o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów i ustawy z dnia 24 kwietnia 2014r. o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych, Wydział Polityki Społecznej Śląskiego Urzędu Wojewódzkiego w Katowicach uprzejmie informuje, że w dniu 30.04.2014r. w aplikacji CAS zamieszczone zostało jednorazowe sprawozdanie dotyczące zapotrzebowania na dodatkowe środki na maj 2014r. w rozdziale 85212 § 2010.
Termin wczytania przedmiotowej informacji do dnia 8.05.2014r.

ale w CASie nie widzę żadnego sprawozdania
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: jednorazowe

Post autor: ewalu »

u mnie też brak
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Mirela
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Mirela »

Ja jeszcze nic nie dostałam i w CAS też nic nie widzę
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ewalu »

Witam serdecznie,

w związku z licznymi pytaniami dotyczącymi ostatnio opublikowanych ustaw (w załączeniu: ustawa z dnia 4 kwietnia 2014 r. o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów - Dz.U. z 30 kwietnia 2014 r. poz. 567 i Ustawa z dnia 24 kwietnia 2014 r. o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych – Dz.U. dnia 30 kwietnia 2014 r. poz. 559) uprzejmie informuję:

tymczasem nie przewiduje się specjalnych szacunków dot. niedoboru środków (będą w drugim półroczu, prawdopodobnie we wrześniu, chyba, że władza zdecyduje inaczej - wstępnie niedobór środków w budżecie wojewody w rozdziale 85212 § 2010 przyjęto na poziomie 68 mln. zł);
wypłaty należy dokonywać ze środków bieżących z rozdziału 85212 § 2010;
do października można spodziewać się dodatkowych środków z rezerwy celowej (najprawdopodobniej poprzedzone to będzie dogłębnym oszacowaniem potrzeb przez jednostki);
zapotrzebowanie (w CAS do 5 dnia miesiąca) należy składać w wysokości wynikającej z wydanych i prawomocnych decyzji;
w zapotrzebowaniu należy uwzględniać należne odsetki ustawowe z tytułu wypłaty zasiłków dla opiekunów za okres od lipca 2013 r do dnia wejścia w życie ustawy oraz koszty obsługi;
dodatkowe zapotrzebowanie - także na podstawie wydanych i prawomocnych decyzji - do 15 dnia miesiąca, e-mailem (janluc@lublin.uw.gov.pl);
zapotrzebowanie na dodatkowe środki, złożone po terminie pozostanie bez rozpatrzenia.

Janusz Łuczkowski
Oddział Planowania i Analiz
Wydział Polityki Społecznej
Lubelski Urząd Wojewódzki
w Lublinie
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
kobietka

Post autor: kobietka »

jeszcze nie mamy co zamawiać bo nie mamy wydanych decyzji na zdo :) Pan Łuczkowski powiedział że na podstawie decyzji wydanych i prawomocnych robimy dodatkowe zapotrzebowanie do 15 dnia miesiąca a do 5 normalne zapotrzebowania + kasa potrzebna na wypłatę świadczeń pielęgnacyjnych po podwyżce do 800,00 zł
*ola1

Post autor: *ola1 »

do Elmera to sprawozdanie mamy w aplikacji CAS PS
lija

Post autor: lija »

Tak, to jest w pomoc społecznej, nie w SR.
ensiferum

Post autor: ensiferum »

ja też dostałem maila o dodatkowe zapotrzebowanie ale tylko na podwyżkę ŚP nic o zapotrzebowaniu na wyrównanie ŚP od lipca
ODPOWIEDZ