jednorazówka dla rodziny
jednorazówka dla rodziny
Czy przyznajecie świadczenie jednorazowe na pokrycie kosztów związanych z potrzebami przyjmowanego dziecka jeżeli sąd orzekł o umieszczeniu dziecka w rodzinie zastępczej na czas trwania postępowania o ograniczenie władzy rodzicielskiej rodzicom?czy czekacie aż będzie postanowienie typowo o ustanowieniu rodziny zastępczej?
Re: jednorazówka dla rodziny
ja mam podobne pytanie ale nie o jednorazówkę
jeśli mam dziecko umieszczone na podstawie postanowienia o tymczasowym umieszczeniu - na czas trwania postępowania to czy to znaczy że jest to już rodzina zastępcza ? postanowienie dotyczy również ograniczenia władzy dla rodziców.

Ustawa nie mówi wyrażnie kiedy przyznajemy to świadczenie. Więc jeżeli rodzina występuje z takim wnioskiem najczęściej przyznajemy takie świadczenie.
my zawsze też przyznawaliśmy to świadczenie w momencie kiedy rodzina zastępcza o nie wnioskowała - teraz zrobiło się tylko zamieszanie czy jak dziecko umieszczone na czas trwania postępowania to też przysługuje:(
my też przyznajemy na wniosek rodziny i bez względu na to czy toczy się jeszcze postępowanie odnośnie rodzica czy nie (przynajmniej w zawodowych i niezawodowych)
Oprócz jednorazówka dla rodziny - Stare tematy przeczytaj również:
procedury AS
Alimenty
Umowa na tłumacza- gwałtu, rety, pomocy!!!
wolne miejsca w pogotowiu rodzinnym
pomoc na kontynuowanie - do kiedy płacić pomoc
podjazd pod blok
AS Moduł II
alimenty art 38
tłumacz języka migowego
wychowankowie na starych zasadach
bariery architektoniczne
dodatek 200 zł
przemoc w rodzinie w pcpr
odpłatność pełnoletnich w rodz. zast.
koordynator - praca z rodzinami