jeśli nie złożony wniosek na komisję (powiatowy zespół) to przedłużać decyzję?
-
- Referent
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
jeśli nie złożony wniosek na komisję (powiatowy zespół) to przedłużać decyzję?
Zamotałam się. Czy warunkiem przedłużenia dec. np. w sprawie zasiłku pielęgnacyjnego jest złożenie wniosku na komisję? Chodzi o powiatowy zespół ds orzekania o niepełnosprawności. Dzwoniłam do osoby, jeszcze nie złożyła na komisję ale ma zamiar. Orzeczenie skończyło się w kwietniu. Można przedłużać czy nie? Czy musi złożyć wniosek aby przedłużyć?
- kiki88
- Podinspektor
- Zajmuję się: SR/ŚW
- Kontakt:
Re: jeśli nie złożony wniosek na komisję (powiatowy zespół) to przedłużać decyzję?
przedłużąć... mi sie wydaje ze warunek złożenia wniosku był od grudnia do marca
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: jeśli nie złożony wniosek na komisję (powiatowy zespół) to przedłużać decyzję?
warunek dotyczył tylko tych, którym kończyło się do 7 marca
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A mam pytanie czy tym którym się kończy orzeczenie w maju też przedłużacie już ? , ogólnie mam trochę luzu i mogę działać
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, świadczenia wychowawcze, IOD, Dobry start
- Kontakt:
A co w przypadku gdy dziecko właśnie ukończyło w kwietniu 16 lat i powinno przejśc na stopień niepełnosprawności? W orzecznictwie powiedzieli tylko, że do nich wniosek nie wpłynął. Do wnioskodawcy nie mogę się dodzwonić. Skłaniam się ku przedłużeniu... Jak sądzicie?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Świadczenia Rodzinne
- Kontakt:
Violla pisze:A mam pytanie czy tym którym się kończy orzeczenie w maju też przedłużacie już ? , ogólnie mam trochę luzu i mogę działać
Jeżeli orzeczenie jest ważne do 31 maja to ja bym przedłużyła dopiero w czerwcu, bo na dzień wydania decyzji jest jeszcze ważne orzeczenie w maju i weryfikując w systemie dziedzinowym będzie informacja, że osoba posiada aktualne orzeczenie, natomiast w czerwcu już z weryfikacji będzie wynikało, że brak jest aktualnego orzeczenia.Violla pisze: 07 maja 2020, 13:23 A mam pytanie czy tym którym się kończy orzeczenie w maju też przedłużacie już ? , ogólnie mam trochę luzu i mogę działać
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
W sumie racją, to poczekam do czerwca. Dzięki.
Oprócz jeśli nie złożony wniosek na komisję (powiatowy zespół) to przedłużać decyzję? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
wniosek o udostepnienie danych z ZUS
Od kiedy przyznać świadczenie pielęgnacyjne podstawa prawna (lex)
zasiłek pielęgnacyjny i dodatek pielęgnacyjny
COVID-19
rozówdka zeszła się z mężem, co z dochodami?
art. 152 Kpa
świadczenie pielegnacyjne a kod ubezpieczenia 125000
zasądzone alimenty a skład rodziny
Pismo do ZUS informujące, że osoba miała wypłacany zasiłek pielęgnacyjny i dodatek pielęgnacyjny
wzór decycji uchylającej ZDO
oświadczenie do urlopu wychowawczego
Uchylenie w koordynacji z 2007 r?
utrata covidowa
dzierżawa
ARESZT
przedłużanie orzeczeń, a wydane nowe orzeczenie