jest coraz \"lepiej\", będzie jeszcze \"lepiej\"
Re: jest coraz \"lepiej\", będzie jeszcze \"lepiej\"
gdzież to wszyscy wyemigrują - do państwa które nie mają narodów - tj do ameryki lub australii a może jeszcze dalej
-
- Specjalista
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nie zgadzam się z tym co napisałeś Łukasz - nie tu droga, po prostu tak jak powiedział ktoś zasada solidarności musi obowiązywać. Jeżeli w Unii Europejskiej nie zrozumieją, że na dłuższy dystans opłaci się pomóc słabszym to w efekcie wszyscy na tym zyskają, a jak Francja i Niemcy będą nienasycone ( tak jak w Polsce niektóre grupy zawodowe ) to wszyscy poniesiemy straty o wiele większe niz nam się wydaje.
Kiedyś czytałam bardzo madre slowa Jerzego Buzka, które w jakimś wywiadzie powiedział, dosłownie nie przytoczę, ale mniej więcej brzmiało to tak, ze zawsze od innych ludzi przejmował w zyciu to co w nich widział jako najlepsze, a starał się unikać tego co wydawało się jemu nie do przyjęcia.
Tak jak pisałam wcześniej nie wszystko w UE jest złe tak jak nie wszystko w Polsce jest dobre. Ważne aby znaleźć ludzi, którzy bedą umiejętnie potrafili wychwycićto czego nam brakuje, a co maja inni, ze powodzi im się lepiej i czy oni sa z tego powodu zadowoleni, i czy my bylibyśmy zadowolenie ( na pewno wartości będą tu grały ważna rolę i powinny)
Kiedyś czytałam bardzo madre slowa Jerzego Buzka, które w jakimś wywiadzie powiedział, dosłownie nie przytoczę, ale mniej więcej brzmiało to tak, ze zawsze od innych ludzi przejmował w zyciu to co w nich widział jako najlepsze, a starał się unikać tego co wydawało się jemu nie do przyjęcia.
Tak jak pisałam wcześniej nie wszystko w UE jest złe tak jak nie wszystko w Polsce jest dobre. Ważne aby znaleźć ludzi, którzy bedą umiejętnie potrafili wychwycićto czego nam brakuje, a co maja inni, ze powodzi im się lepiej i czy oni sa z tego powodu zadowoleni, i czy my bylibyśmy zadowolenie ( na pewno wartości będą tu grały ważna rolę i powinny)
Dzidka
-
- Specjalista
- Zajmuję się:
- Kontakt:
i jeszcze jedno; ja tu widzę naprawdę wielką lukę, która powinni wypełnic specjaliści pracy socjalnej i wielka odpowiedzialność; wręcz POLE DO POPISU.
Teraz albo nigdy.
Teraz albo nigdy.
Dzidka
-
- Specjalista
- Zajmuję się:
- Kontakt:
nigdy nie mów nigdy, na tym właśnie polega empatia, postawa autoteliczna no i przede wszystkim wszechwładna komunikacja pod każdym względem:)
Dzidka
-
- Specjalista
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Marta na czym polega empatia to zajrzyj do słownika bo nie o tym wszak mowa, a nie bedę polemizowala z osoba, ktora uczy sie dopiero znaczenia podstawowych słów dla pracownika socjalnego.
Twoje zagrywki sa ponizej poziomu na którym chciałabym polemizować wiec daruj sobie bo szkoda mi czasu
Twoje zagrywki sa ponizej poziomu na którym chciałabym polemizować wiec daruj sobie bo szkoda mi czasu
Dzidka
Twój powyższy wpis jest poniżej poziomu dna...
Oprócz jest coraz \"lepiej\", będzie jeszcze \"lepiej\" - HYdE PaRK przeczytaj również:
przyjmę pomoc
licznik
prosze o pomoc
Potrzebuje pomocy materialnej
Rosja szykuje się do wojny z Polską?
DługPubliczny.ORG.PL
RODACY
no to to akurat wiedziałem od początku
adhd
Dla Polaków
Równouprawnienie i tolerancja
ranking najlepszych ops - ów w Polsce