jest mąż i nie ma męża

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
jojo
Praktykant
Zajmuję się: ZR/ŚW
Kontakt:

jest mąż i nie ma męża

Post autor: jojo »

Kochani moi potrzebuję pomocy.

Kobiecina w kwietniu 2016 składa wniosek na II dziecko, skład rodziny ona, mąż i 2 dzieci.. czyli generalnie git, decyzja przyznająca jest:)

16 maja 2017 kolejny wniosek.. na 1 dziecko.. skład rodziny bez męża z oświadczeniem, że dał w długą i że do składu rodziny jegomościa za żadne skarby nie wpisze (ponadto dołączyła kopie wniosku do sądu o separację z kwietnia 2017).

wysłałam wezwanie o poprawę wniosku (skład rodziny) i o jego dochody (zusy i us sobie ściągnęłam.. zostały nieopodatkowane..), bądź stosowne wyroki..

przyszła, powtórzyła swoje oświadczenie, że nic nie dołączy bo chłopa nie ma i nie będzie..

i tu moja mała konsternacja.. zostawić bez rozpatrzenia czy strzelić decyzje odmowną? (bardziej bym się przychylała do bez rozpatrzenia art 19 ust 2.. bo mimo, że była, stosownych dokumentów nie doniosła)

wiem, że się kobitka odwoła, a moje kochane SKO ostatnimi czasy wariuje.. stąd moje wątpliwości..

Grosik za Wasze myśli..
"Everybody lies"
Yozo
Starszy referent
Zajmuję się: św
Kontakt:

Re: jest mąż i nie ma męża

Post autor: Yozo »

jeżeli nie zastosowała się do wezwania i nie uzupełniła wymaganych dokumentów bądź nie poprawiła wniosku- to wniosek bez rozpatrzenia
Awatar użytkownika
rysia
Stażysta
Zajmuję się: ŚW,SR,FA
Kontakt:

Post autor: rysia »

też pozostawiłabym wniosek bez rozpatrzenia
jojo
Praktykant
Zajmuję się: ZR/ŚW
Kontakt:

Post autor: jojo »

dziękuję Kochani za utwierdzenie w moich pogmatwanych myślach:)
"Everybody lies"
ODPOWIEDZ