jestem wściekła - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 25 lut 2015, 16:03

:cry: własnie, przez przypadek, wymknęło się z ust księgowej, że za ubiegły rok odesłała do UW z 3% ponad 32 tyś. A jak prosiłam o dodatek z tytułu zwiększenia obowiązków to kasy nie ma ..... Ok. Zemszczę się jak wejdzie nowa ustawa. :idea:
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 25 lut 2015, 16:07

Nie dziwię się ,to większość pisze ,że za mało jest te 3 % i proszą o podwyższenie do 5 %, ale jeżeli są gminy które zwracają takie środki to o czym tu mówić. Nigdy nie zwiększą na obsługę . Beszczelna księgowa!
m-ka

Napisano: 25 lut 2015, 16:11

nasza każe oszczędzac na czym może. Decyzje trzcinką 10, dwustronnie. Wysyłamy tylko te, które muszą być wysłane. Resztę odbierają sami. Kezesła bez podłokietników ale od roku nowych doprosić się nie mozemy. Sprzętkomputerowy pamieta sinozaury. Aż dziw, ze go jeszcze szlag nie trafił. Podwyzek żadnych nie było od 2011 o premiach, nagrodach, dodatkach nie wspomnę.
Do cholery lubię moją pracę ale pomału zaczynam mieć dość.
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 25 lut 2015, 16:13

heheh z tej wściekłości, w niektórych wyrazach literki się pomieszały. Ale ponoć ludzki mózg umie odczytać prawie wszystko :lol:
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 25 lut 2015, 16:27

A ja Ci mówię, że ponarzekasz, popsioczysz i dalej będziesz tkwić tam gdzie jesteś.
Podwyżkę przecież masz od kilku miesięcy i nawet o tym nie wiesz. Jest deflacja.
mam

Napisano: 25 lut 2015, 16:43

A kierownika nie macie? Dyrektora? Wójta/Burmistrza? Po kolei do każdego.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 25 lut 2015, 17:00

Jest jeszcze jedno rozwiązanie. Zamienić się pracą z Tym co pobiera ZDO i zajmować się jego matką/ojcem jak swoim. Syn /córka będzie pracować i płacić Ci za pracę "lekką" "łatwą" i "przyjemną". Oczywiście 520zł.
gościu

Napisano: 26 lut 2015, 9:52

Nie byłbym tak surowy w ocenie księgowej. Nie wiem jak jest u Was, ale podejrzewam że wszędzie jest podobnie. Plan dotacji zatwierdzany przez Wojewodę w ostatnich latach wystarczał na ok. 9 miesięcy realizacji świadczeń, wobec czego i 3% na obsługę było tak mizerne, że trzeba było oszczędzać na wszystkim.
Pod koniec roku (październik/listopad) gwałtowne zwiększenia planu i nagle w ramach 3% pojawiają się środki, których nie sposób wydać w jeden, maksymalnie dwa miesiące.
Potem niewykorzystane środki wracają do systemu i Ministerstwo Finansów jest szczęśliwe.
Może po prostu trzeba zacieśnić współpracę z księgową i szybko reagować na zmiany planu.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 26 lut 2015, 10:11

Iks pisze:A kierownika nie macie? Dyrektora? Wójta/Burmistrza? Po kolei do każdego.

A no mamy, mamy a jakże. Pod pantofelkiem księgowej. Kierownik twierdzi, ze bez aprobaty księgowej nie zrobi nic. A Wój z kolei, że mamy Kierownika i on nie bedzie wchodził w jego kompetencjie.
gościu pisze:Jest jeszcze jedno rozwiązanie. Zamienić się pracą z Tym co pobiera ZDO i zajmować się jego matką/ojcem jak swoim. Syn /córka będzie pracować i płacić Ci za pracę "lekką" "łatwą" i "przyjemną". Oczywiście 520zł.
gościu, temat przeznaczony nie dla ciebie. Nie użalaj się nad sobą lub wskaż choć jeden post, w którym uważam, że praca z niepełnosprawnym jest lekka, łatwa i przyjemna.
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 26 lut 2015, 10:33

Sipera pisze:A no mamy, mamy a jakże. Pod pantofelkiem księgowej. Kierownik twierdzi, ze bez aprobaty księgowej nie zrobi nic. A Wój z kolei, że mamy Kierownika i on nie bedzie wchodził w jego kompetencjie.
Ale kierownika działu, czy kierownika ośrodka?? Bo jak to kier ośrodka to księgowa mu podlega. Pismo napisz oficjalne, jak kierownik oleje - to do wójta. Nic innego nie poradzę.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x