jeszcze raz... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 27 sty 2014, 14:10

klientka pobierała ZR w okresie 2012/2013 we wrześniu uchylona decyzja na jedno dziecko (brak kontynuacji nauki) składając wniosek na nowy okres zasiłkowy zgłosiła, że mąż wyjechał za granicę...ROPS ustalił, że koordynacja już od kwietnia... czyli teraz mam uchylić decyzję od kwietnia i unieważnić tą wrześniową?
~koo

Napisano: 27 sty 2014, 14:43

wszczęcie do uchylenia i unieważnić drugą - ale nie wiem czy dobrze kombinuję :-(
~koo

Napisano: 27 sty 2014, 16:44

?
~koo

Napisano: 27 sty 2014, 16:49

dobrze
~bogus

Napisano: 27 sty 2014, 16:49

chyba nie uchylilas decyzji tylko uchylilas prawo do rodzinnego na jedno dziecko...czyli zmienilas te pierwotna decyzje...to ja teraz uchylilabym te pierwotna decyzje (zmieniona decyzja ta uchylajaca prawo do swiadczenia na jedno dziecko) od dnia zajscia koordynacji i tyle
~...

Napisano: 28 sty 2014, 9:41

oczywiście, że uchyliliśmy prawo do ZR na jedno dziecko i właśnie tu mam dylemat czy uchylenie pierwszej skutkuje wyeliminowaniem też tej drugiej?
~koo

Napisano: 28 sty 2014, 10:36

pomóżcie proszę
~koo

Napisano: 28 sty 2014, 12:10

?
~koo

Napisano: 28 sty 2014, 13:40

jak dla mnie skutkuje:) zawsze zmienia sie decyzje pierwotna i ta decyzja pierwotna jest nadal tylko zmieniona, jesli uchylisz decyzje pierwotna z jakims dniem to wszystko z niej jest uchylone z tym dniem
gorzej jakbys te wlasnie pierwotna decyzje wczesniej uchylil a nie zmienil - bo to by zanczylo,ze juz tej decyzji nie ma,wiec nie ma czego uchylac;-) wtedy stawialabym na to,ze ta decyzja uchylajaca decyzje pierwotmna jest niewazna w zwiazku z tym,ze wydales ja a zachodzila juz w tym czasie koordynacja,wiec nie byles wlasciwy
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2014, 10:24

koleżanka przekonuje, że jednak unieważnienie tej drugiej decyzji... jak zrobić poprawnie...
~koo

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x