jeszcze raz samotna matka.... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 14 lut 2014, 14:47

upewnijcie mnie bo oszajeję. mam złożony wniosek.
skład rodziny matka dziecko (uznane przez ojca). ojca nie poda , nie przedłoży jego dochodów. ojciec dziecka mieszka w innej miejscowości. brak zasądzonych alimentów - dopiero wniesiona sprawa.
ZASIŁEK RODZINNY NIE NALEŻY SIĘ. PRAWDA?
po pierwsze są rodzina; rodzicie dziecka, dziecko, nie ma znaczenia że nie mieszkają razem
po drugie osoba samotne wychowująca: panna (...) czyba ze wychowuje wspólnie conajmniej jedno dziecko z jego rodzicem (twierdzi że nie wychowuje)
po trzecie , co odnosi się do drugiego - zasiłek rodzinny nie przysługuje, jeżeli OSOBIE SAMOTNIE WYCHOWUJĄCEJ DZIECKO NIE ZOSTAŁO ZASĄDZONE ŚIADCZENIE ALIMENTACYJNE NA RZECZ DZIECKA OD JEGO RODZICA.
~nowa

Napisano: 14 lut 2014, 14:50

brak zasądzonych alimentów - nie ma zasiłku a tym bardziej dodatków
~Kati

Napisano: 14 lut 2014, 14:52

trzecie---- jeżeli we wniosku jest sama z dzieckiem to musi mieć ustalone alimenty aby dostać zas. rodz.
~~P~

Napisano: 14 lut 2014, 14:52

nie przysługuje
musi być ojciec albo alimenty
~malgo

Napisano: 14 lut 2014, 14:53

Wezwij do uzupełnienia dokumentów - jeśli nie uzupełni wniosek bez rozpatrzenia.
~Krycha

Napisano: 14 lut 2014, 15:04

dziękuje wam bardzo. kobitka, jak coraz większa liczba klientów , biega po prawnikach. jeden własnie ją przekonał że jej świadczenia naleza się. wcale nie musi wpisywac ojca do składu rodziny i nie musi mieć zasądzonych alimentów-to nie ma wpływu. liczy sie tylko to że nie mieszkają razem. i z uporem maniaka mi tu \"tłumaczy\" jak to jej prawnik wyjaśniał....
moje przekonywania, czytanie zapisów ustawy nie dociera. prawnik ma rację!:)
~nowa

Napisano: 14 lut 2014, 15:08

szkoda nerw--nie tłumacz jak wie lepiej. Daj odmowę ---- wklej odpowiednie artykuły z ustawy i niech jej szczeka spadnie a wtedy prawnik tłumaczy......
~~o~

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x