Nie może być inaczej.Tom. pisze:od maja
Tom jak to niektórym ośrodkom wytłumaczyć że od maja, art. 18 ust. 5 ustawy 500+ . Kobieta utraciła świadczenie rodzicielskie 25 maja złozyła wniosek 30 maja od kiedy należy sie 500+, ja myślę że od maja niestety nikt nie podziela mojego zdaniaTom. pisze:od maja
wielkie dzięki nie wiedziałam jak im to wytłumaczyćTom. pisze:art. 18 nie ma zastosowania bo to nie jest utrata dochodu, art. 18 odnosi się do dochodów które były przez cały 2014 rok, czyli nabytych najpóźniej 31 grudnia.
do dochodów nabytych od 1 stycznia 2014 zastosowanie mają tylko art. 7 ust. 2 i 3. A zgodnie z nimi, jak dochodu uzyskanego w okresie od 1 stycznia roku bazowego już nie ma to się go nie uwzględnia, wniosek złożyła w maju, w dniu składania wniosku dochodu nie było, więc już w maju nie jest uwzgledniany
nie da się prościej
Tom. pisze:art. 18 nie ma zastosowania bo to nie jest utrata dochodu, art. 18 odnosi się do dochodów które były przez cały 2014 rok, czyli nabytych najpóźniej 31 grudnia.
do dochodów nabytych od 1 stycznia 2014 zastosowanie mają tylko art. 7 ust. 2 i 3. A zgodnie z nimi, jak dochodu uzyskanego w okresie od 1 stycznia roku bazowego już nie ma to się go nie uwzględnia, wniosek złożyła w maju, w dniu składania wniosku dochodu nie było, więc już w maju nie jest uwzgledniany
nie da się prościej