jeszcze raz uzysk utrata i od kiedy wypłacić - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 01 cze 2016, 13:45

Tom. pisze:no gdyby nie dodali "okresu weryfikowanego" tak jak było jeszcze niedawno w ZR to byłoby od kwietnia ;)
teraz wyjatkowo ustawa mi nakazuje weryfikować uprawnienia do świadczenia od kwietnia, nie od miesiaca złozenia wniosku, w kwietniu dochód był, w maju pod koniec już nie było
ja już tego nie kapuje. Ja robię utraty i uzyski nawet w ciągu trwania okresu zasiłkowego. Przykładowo ktoś w trakcie okresu zasiłkowego uzyskał nowe zatrudnienie to biorę dochód za drugi m-c. Jak skończył to znowu robię przeliczenie w programie, jak zaczął znowu nową prace i zgłosił to znowu przeliczam, czyli utracam poprzedni i uzyskuje nowe zatrudnienie. Ale czy to jest prawidłowo? :?: :?
nowaFA
Stażysta
Od: 14 sty 2016, 19:13
Zajmuję się:

Napisano: 02 cze 2016, 17:03

Od czerwca ponieważ w maju była utrata. Zgodnie z art, 18 ust.5
JA.

Napisano: 02 cze 2016, 23:08

W maju nie nastąpiła utrata dochodu nastąpiło nieuezglednnianie dochodu uzyskanego. Od maja.
tomokl

Napisano: 03 cze 2016, 8:16

Tom pisze:art. 18 nie ma zastosowania bo to nie jest utrata dochodu, art. 18 odnosi się do dochodów które były przez cały 2014 rok, czyli nabytych najpóźniej 31 grudnia.
do dochodów nabytych od 1 stycznia 2014 zastosowanie mają tylko art. 7 ust. 2 i 3. A zgodnie z nimi, jak dochodu uzyskanego w okresie od 1 stycznia roku bazowego już nie ma to się go nie uwzględnia, wniosek złożyła w maju, w dniu składania wniosku dochodu nie było, więc już w maju nie jest uwzgledniany
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x