jeszcze raz uzysk utrata i od kiedy wypłacić
jeszcze raz uzysk utrata i od kiedy wypłacić
Facet pracował do czerwca 2015r. przyniósł świadectwo pracy. Od lipca 2015 pracuje na umowę zlecenie do maja 2016r (dochód przekraczał więc byłą odmowa na 1 dziecko). W 25 maja 2016 umowa zlecenie się skończyła. Czy 500+ wypłacam z wyrównaniem od kwietnia? Czy od czerwca?
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: jeszcze raz uzysk utrata i od kiedy wypłacić
Nie może być inaczej.Tom. pisze:od maja
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tom jak to niektórym ośrodkom wytłumaczyć że od maja, art. 18 ust. 5 ustawy 500+ . Kobieta utraciła świadczenie rodzicielskie 25 maja złozyła wniosek 30 maja od kiedy należy sie 500+, ja myślę że od maja niestety nikt nie podziela mojego zdaniaTom. pisze:od maja

- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
art. 18 nie ma zastosowania bo to nie jest utrata dochodu, art. 18 odnosi się do dochodów które były przez cały 2014 rok, czyli nabytych najpóźniej 31 grudnia.
do dochodów nabytych od 1 stycznia 2014 zastosowanie mają tylko art. 7 ust. 2 i 3. A zgodnie z nimi, jak dochodu uzyskanego w okresie od 1 stycznia roku bazowego już nie ma to się go nie uwzględnia, wniosek złożyła w maju, w dniu składania wniosku dochodu nie było, więc już w maju nie jest uwzgledniany
nie da się prościej
do dochodów nabytych od 1 stycznia 2014 zastosowanie mają tylko art. 7 ust. 2 i 3. A zgodnie z nimi, jak dochodu uzyskanego w okresie od 1 stycznia roku bazowego już nie ma to się go nie uwzględnia, wniosek złożyła w maju, w dniu składania wniosku dochodu nie było, więc już w maju nie jest uwzgledniany
nie da się prościej
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
wielkie dzięki nie wiedziałam jak im to wytłumaczyćTom. pisze:art. 18 nie ma zastosowania bo to nie jest utrata dochodu, art. 18 odnosi się do dochodów które były przez cały 2014 rok, czyli nabytych najpóźniej 31 grudnia.
nie da się prościej

Tom. pisze:art. 18 nie ma zastosowania bo to nie jest utrata dochodu, art. 18 odnosi się do dochodów które były przez cały 2014 rok, czyli nabytych najpóźniej 31 grudnia.
nie da się prościej
no dobra ale czemu art. 18 ust. 5 odnosi się tylko do dochodów które były przez cały 2014r. a tych uzyskanych w trakcie 2014 i 2015r już nie?? z czego to jest wzięte jak to uzasadnić, proszę o odpowiedź bo nie mogę tego zrozumieć,
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
a to ja już nic nie poradzę....
dochody rozpoczęte w 2014 i później reguluje art. 7, pozostałe (czyli rozpoczęte przed rokiem bazowym) art. 18
dochody rozpoczęte w 2014 i później reguluje art. 7, pozostałe (czyli rozpoczęte przed rokiem bazowym) art. 18
skoro nie jest dochodem uzyskanym, to dlaczego nie od kwietnia?
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
no gdyby nie dodali "okresu weryfikowanego" tak jak było jeszcze niedawno w ZR to byłoby od kwietnia
teraz wyjatkowo ustawa mi nakazuje weryfikować uprawnienia do świadczenia od kwietnia, nie od miesiaca złozenia wniosku, w kwietniu dochód był, w maju pod koniec już nie było

teraz wyjatkowo ustawa mi nakazuje weryfikować uprawnienia do świadczenia od kwietnia, nie od miesiaca złozenia wniosku, w kwietniu dochód był, w maju pod koniec już nie było
Oprócz jeszcze raz uzysk utrata i od kiedy wypłacić - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Uzysk???
e-puap
Jak przyznajecie? Sygnity
skład rodziny a opiekun prawny
uzyskanie pracy od lutego 2016 a 500 +
świadczenie socjalne a 500+
rolnik, czy dobrze licze
sprawozdanie 500+ 9 Forma rzeczowa - Sygnity
do mądrych główek!!
sołtys i jego dochody w 2014 roku
upewnijcie mnie 500+
nagroda jubileuszowa