świadczenie socjalne a 500+
świadczenie socjalne a 500+
Mam pytanko, my jako pracownicy socjalni dostaliśmy 500+ na dzieci i wypisujemy wnioski na tzw. wczasy pod gruszą z funduszu socjalnego i nasza komisja chce żeby doliczyć dochód z 500+ do naszych dochodów. Pytanie doliczać czy nie doliczać bo według mnie nie miało się liczyć do niczego.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Re: świadczenie socjalne a 500+
Regulamin ZFŚS to inna bajka, jak macie w nim liczone wszystko to wszystko jest liczone.
A przecież dostałyście kasę z 500 to na wczasy możecie jechać
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nie możecie wnioskować o świadczenie bez podawania dochodu? Warto się błaźnić o stówę?
Iza, jakie wczasy. Ma to wydatkować na dziecko a nie na wycieczki i alkohole i nie wiadomo co jeszcze.
Iza, jakie wczasy. Ma to wydatkować na dziecko a nie na wycieczki i alkohole i nie wiadomo co jeszcze.
500+ to nie dochód i nie brutto tak mówi ustawa. Było już kilka postanowień sądu w takich i podobnych sprawach. Doliczać nie musisz. Pracodawca (fundusz socjalny) również nie powinien pytać o 500+ bo każdy ma prawo do własnych poglądów w tej sprawie i nikt Cię nie zmusi do pobierania obowiązkowego 500+. Na podobnej zasadzie mogli by doliczać 500 zł darowane od babci dla dziecka do dochodu.
Oprócz świadczenie socjalne a 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
nowa - utracony
Egipcjanin
czy przesyłamy?
Uzysk???
e-puap
Jak przyznajecie? Sygnity
skład rodziny a opiekun prawny
uzyskanie pracy od lutego 2016 a 500 +
rolnik, czy dobrze licze
sprawozdanie 500+ 9 Forma rzeczowa - Sygnity
jeszcze raz uzysk utrata i od kiedy wypłacić
do mądrych główek!!