JUZ PISALAM - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 27 sie 2014, 8:13

o tym dlaczego jeszcze nie wiem wszystkiego do końca.....
Studentka ktora bierze na siebie świadczenia z F al przyszla do mnie z zapytaniem czy może pracować na zleceniach - miesięcznych Nie ma innego dochodu oprocz alimemntow i chce sobie dorabiać Pracowalaw lipcu - zarobila 200 zł , w sierpniu 1000 zł we wrzesniu chce pracować ale to będzie pow 1000 zł Prosze mi powiedzieć jak to jest ze zleceniowkami Jak je liczyć ? Żal mi studentki To juz dorobic sobie nie może ? Co to jest 500 zł alimentow dla studentki ? Dzikei za informacje Będę bardzo wdzięczna Dobrze że koleżanka podpowiedziala mi to forum
MODESTA

Napisano: 27 sie 2014, 8:26

Prosze jak liczyć dochod ze zlecen? Czy we wrześniu wstrzymać wypłatę a potem od X przyznać ? Jejku nie mam pojecia? Jak to jest z utratą i nabyciem ? gdzie mam poczytać o tym ?
MODESTA

Napisano: 27 sie 2014, 8:33

są dwie szkoły dot. miesięcznych umów zleceń. Jedni nie robią uzysku, bo uważają, że co miesiąc jest koniec i zaraz początek zatrudnienia, a inni jak jest ciągłość w umowach, biorą uzysk netto za drugi miesiąc.
aggga

Napisano: 27 sie 2014, 9:05

Dziękuję serdecznie ... Mogę przyjąć zasade tych pierwszych ale jak będzie kontrola czym wytłumacze ? zwłaszcza że baaaaaaaaaaaaaardzo chcialabym tu pracować
MODESTA

Napisano: 27 sie 2014, 10:51

wytłumaczysz się zapisem w ustawie. Ja stosuję tę drugą opcję
aggga

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem