KANCELARIA PRAWNA zamienia ZDO, SZO na ŚP

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
ecomet3
Stażysta
Zajmuję się: aaa
Kontakt:

Re: KANCELARIA PRAWNA zamienia ZDO, SZO na ŚP

Post autor: ecomet3 »

Tak sie czaasami zastanawiam, dlaczego niektórzy ludzie utrudniają sbie życie. W Październiku zrobiliśmy akcje, wszyscy pobierający SZO dostali wnioski na SP, z oświadczeniem, że od chcą by SP było im wypłacane listopada. Wydaliśmy decyzje odmowne w jednycm czasie, napisaliśmy za ludzi odwołania, i wszystko razem poszło do SKO. W listopadzie wszyscy mieli przyznane przez SKO Swiadczenie pielęgnacyjne.Bez kancelarii, bez kłopotu. Skoro Sko ma taie stanowisko, to ja z nim walczyć nie będę. A 3% od 1830 jest wieksze od 3% z 620. I wszyscy zadowoleni
Awatar użytkownika
Krzysztof
Starszy referent
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej
Kontakt:

Post autor: Krzysztof »

ecomet3 pisze: 28 kwie 2020, 18:23 Tak sie czaasami zastanawiam, dlaczego niektórzy ludzie utrudniają sbie życie. W Październiku zrobiliśmy akcje, wszyscy pobierający SZO dostali wnioski na SP, z oświadczeniem, że od chcą by SP było im wypłacane listopada. Wydaliśmy decyzje odmowne w jednycm czasie, napisaliśmy za ludzi odwołania, i wszystko razem poszło do SKO. W listopadzie wszyscy mieli przyznane przez SKO Swiadczenie pielęgnacyjne.Bez kancelarii, bez kłopotu. Skoro Sko ma taie stanowisko, to ja z nim walczyć nie będę. A 3% od 1830 jest wieksze od 3% z 620. I wszyscy zadowoleni
Postawa godna naśladowania
Dziękuję w imieniu opiekunów.

Jeśli mógłbyś podać, ilu opiekunom wówczas pomogliście i pod jakie SKO podlegacie ?
-----------
Krzysztof :mrgreen:
Awatar użytkownika
kiki88
Podinspektor
Zajmuję się: SR/ŚW
Kontakt:

Post autor: kiki88 »

ecomet3 pisze: 28 kwie 2020, 18:23 Tak sie czaasami zastanawiam, dlaczego niektórzy ludzie utrudniają sbie życie. W Październiku zrobiliśmy akcje, wszyscy pobierający SZO dostali wnioski na SP, z oświadczeniem, że od chcą by SP było im wypłacane listopada. Wydaliśmy decyzje odmowne w jednycm czasie, napisaliśmy za ludzi odwołania, i wszystko razem poszło do SKO. W listopadzie wszyscy mieli przyznane przez SKO Swiadczenie pielęgnacyjne.Bez kancelarii, bez kłopotu. Skoro Sko ma taie stanowisko, to ja z nim walczyć nie będę. A 3% od 1830 jest wieksze od 3% z 620. I wszyscy zadowoleni
Ja zrobiłam tak z osobami, które mogą pobierać ŚP i powiem ci że wcale tak łatwo nie poszło... do jednej Pani nawet dzwoniło SKo aby do nich pojechała osobiście, bo musze z nią porozmawiać.. ale Pani rozumna powiedziała że nie moze przyjechac bo nie ma czym i nie moze matki zostawić.. i tak sprawy sie ciągną niektóre ho ho... ludzie źli na mnei że im to popdowiedzialam bo tak by brali pieniadze a tak to nie mają...
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
aiwa
Stażysta
Zajmuję się: pracownik działu świadczeń rodzinnych, kierownik
Kontakt:

Post autor: aiwa »

Obowiązek urzędnika to rzetelnie udzielić informacji, ale wszystkim uchylać z inicjatywy urzędu i jeszcze samemu pisać odwołania to nie mieści się w głowie. Traktujecie pracę w urzędzie jak prywatny folwark, pieniądze z budżetu państwa jak swoje własne no nie swoich własnych byście tak nie wydawali, za kogoś pisać odwołanie to dopiero hit no i ryzyko bo skąd tak naprawdę wiecie jak wygląda ta opieka na niepełnosprawnym. Wszystko dobrze jak dobrze ale jak coś wylezie do zwrotu wtedy wdzięczność klienta już nie będzie tak oczywista, takie cyrki to chyba tylko w....mogą się zdarzyć. Ciekaw jestem czy np. Pani z urzędu skarbowego pisze za podatnika odwołanie do izby skarbowej jak np nie zaliczył mu urząd jakiejś tam ulgi czy też z innego powodu, spotkaliście się z czymś takim, a to przecież te same pieniądze......
LuuLane
Starszy referent
Zajmuję się: PS/KDR/LZI
hobbystycznie wszystko inne, bo lubię się mądrzyć :)
Kontakt:

Post autor: LuuLane »

Brawo @ecomet3!
W naszym ośrodku zrobiliśmy bardzo podobnie, hurtem wszystkich poinformowaliśmy o możliwości ubiegania się o ŚP. Pomogliśmy z wnioskami, z odwołaniami. U każdej rodziny oczywiście był przeprowadzony wywiad. Do tej pory SKO dało jedną odmowę (wnuczek na babcię), a poza tym wszystko idzie bezproblemowo. Pracownik socjalny widzi, gdzie jest kombinatorstwo i skazywanie ludzi na dziadowanie za 620 zł miesięcznie przy wiedzy, że mogą otrzymać wyższe świadczenie to po prostu... brak słów.
ODPOWIEDZ