pcprkolb pisze:nasz radca prawny jest zdania (i chyba słusznie), że prośba o aneks powinna wpłynąć przed upływem terminu - więc pozamiatane
z prawnego punktu widzenia ma rację, co zresztą jest logiczne, a z drugiej strony nie da się zrobić tak, aby jej podanie wbić na dziennik korespondencji z odpowiednią datą (o ile taki dziennik prowadzony jest w formie pisemnej)?
nie wiem czy znalazłeś, ale jakaś kara jest (z Kierunków):
"Z uczestnictwa w programie wyłączeni są wnioskodawcy oraz samorządy powiatowe, którzy/które po otrzymaniu dofinansowania ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych na cele określone w ustawie z dnia 27 sierpnia 1997 roku o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych (Dz. U. z 2016 r., poz. 2046), w tym również w ramach programów zatwierdzonych przez Radę Nadzorczą Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, naruszyli/naruszyły warunki umowy (między innymi poprzez nieterminowe lub nienależyte wykonywanie zobowiązań wynikających z umowy) i nie doprowadzili/ nie doprowadziły do usunięcia uchybień do dnia złożenia wniosku (w przypadku wnioskodawcy) lub wystąpienia (w przypadku samorządu powiatowego)."
wielkie dzięki!!! bo jakoś tego wcześniej nie widziałem. Zastanawia mnie teraz zapis: "i nie doprowadzili/ nie doprowadziły do usunięcia uchybień do dnia złożenia wniosku". Skoro miała nieterminowe wykonywanie zobowiązań wynikających z umowy, a napisała pismo z prośbą o przyjęcie jej zaświadczenia po terminie (prośba "nieprzeszła") to czy traktować to jako doprowadzenie do usunięcia uchybień czy nie?? I czy może składać wniosek na przyszły semestr czy nie bardzo??