karta dla słuchacza kursu - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 13 paź 2015, 13:09

mam zapytanie, czy przyznalibyście KDR dla osoby powyżej 18 r. życia która jest słuchaczem kursu kwalifikacyjnego w zawodzie rolnik. Dodam że rodzina jest już w posiadaniu KDR a na te dziewczynę nie składali bo sie nigdzie nie uczyła.
paula_2101

Napisano: 23 paź 2015, 16:30

A gdzie robi ten kurs? Moim zdaniem intotne jest to czy to jest szkoła czy tylko jakaś insytucja zajmująca się przeprowadzaniem kursów.
asiek

Napisano: 07 mar 2023, 10:30

Czy na kurs kwalifikacyjny w szkole: Technikum TEB Edukacja przysługuje KDR?
Na zaświadczeniu zawarto adnotację, że jest to: cyt. ,,pozaszkolna forma kształcenia ustawicznego", w weryfikacji MEN jest adnotacja przy tej szkole: nie przypisano do oddziału.
Od tego zależy przyznanie / nie przyznanie kart dla również pozostałej dwójki dzieci.

Nie widzę w Ustawie definicji szkoły / szkoły wyższej, podpowiedzcie proszę jak umotywować ew. decyzję odmowną? Jakimi artykułami?
Sth like this :| :?
kama_211
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 08 maja 2018, 10:20
Zajmuję się: To i dużo, dużo więcej ...

Napisano: 07 mar 2023, 14:10

zamiast użerać się z odmowami równie dobrze można przyznać karty wszystkim dzieciom, nieprzejrzystość przepisów w normalnych warunkach powinna działać na korzyść interesanta, pytanie czy my działamy w normalnych warunkach? 8-)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 07 mar 2023, 15:35

Właśnie ja skłaniałabym się ku przyznaniu, bo przecież się uczy, i nachże ma cała trójka.
Jednak nauczona doświadczeniem i pracą na wariackich papierach wolę sama poszukać drugiego dna zanim to ono znajdzie mnie :D :lol:
Sth like this :| :?
kama_211
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 08 maja 2018, 10:20
Zajmuję się: To i dużo, dużo więcej ...

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x