karta oceny merytorycznej
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dofinansowania
- Kontakt:
karta oceny merytorycznej
Myśleliśmy, że kartę oceny merytorycznej przerzucimy sobie do SOW z poprzednich lat, ale nie udało się, ponieważ nie ma we wnioskach informacji, które chcielibyśmy uzyskać do oceny. Może ktoś dorzucić inne kryteria niż te, co my mamy:
- student;
- orzeczenie znaczne;
- niepełnosprawność sprzężona;
- pierwszy raz dofinansowanie;
- samodzielne gospodarstwo;
- teren wiejski;
i co jeszcze można?
- student;
- orzeczenie znaczne;
- niepełnosprawność sprzężona;
- pierwszy raz dofinansowanie;
- samodzielne gospodarstwo;
- teren wiejski;
i co jeszcze można?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Aktywny samorząd
- Kontakt:
Re: karta oceny merytorycznej
Myślałam podobnie że zrobię kartę taką jak w ubiegłym roku ale też stwierdziłam że skoro nie ma tych informacji we wniosku to sobie daruję i wychodzę z założenia że im mniej tym lepie, zostaję przy dodatkowych:
- znaczny stopień 5 pkt
- pierwszy raz dof na ten cel 10 pkt
- dzieci i młodzież realizujące obowiązek szkolny, uczące się w szkołach ponadgimnazjalnych i ponadpodstawowych 15 pkt,
- osoby studiujące 20 pkt
Zastanawia mnie tylko kwestia uzasadnienia wniosku do tej pory też mieliśmy za to punkty a teraz nawet nie jest to uwzględnione w tych "dodatkowych" kryteriach które są proponowane w SOW. Nie będzie to łatwe to zrealizowania bo wydaje mi się że jeśli wprowadzimy to kryterium to system automatycznie przyzna punkty jeśli cokolwiek będzie napisane w uzasadnieniu nie zastanawiając się czy uzasadnienie ma "sens"
- znaczny stopień 5 pkt
- pierwszy raz dof na ten cel 10 pkt
- dzieci i młodzież realizujące obowiązek szkolny, uczące się w szkołach ponadgimnazjalnych i ponadpodstawowych 15 pkt,
- osoby studiujące 20 pkt
Zastanawia mnie tylko kwestia uzasadnienia wniosku do tej pory też mieliśmy za to punkty a teraz nawet nie jest to uwzględnione w tych "dodatkowych" kryteriach które są proponowane w SOW. Nie będzie to łatwe to zrealizowania bo wydaje mi się że jeśli wprowadzimy to kryterium to system automatycznie przyzna punkty jeśli cokolwiek będzie napisane w uzasadnieniu nie zastanawiając się czy uzasadnienie ma "sens"
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja w tym roku rezygnuję z oceny uzasadnienia. Do tych kryteriów, które podane są wyżej dorzucam - wnioskodawca lub dziecko/podopieczny porusza się przy pomocy wózka inwalidzkiego. Wynika to z informacji o rodzajach niepełnosprawności (05-R).
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Czy ktoś dodawał już do karty oceny merytorycznej swoje kryteria?
Ja własnie próbowałam to zrobić i kiedy przyznawałam punkty ("Wartość"- pole obowiązkowe), pojawił się problem. Uznałam, że w tę WARTOŚĆ wpisujemy ilość punktów, które chcemy przyznać. Oto, co mi się zadziało:
Przyznałam 5 pkt, dostałam komunikat: Wartość zbyt duża. Wartość maksymalna to 0,00
Przyznałam 0 pkt, dostałam komunikat: Wartość zbyt mała. Wartość minimalna to 1,00
Przyznałam 1 pkt, dostałam komunikat: Wartość zbyt duża. Wartość maksymalna to 0,00
Ktoś wie, co robię źle?
Ja własnie próbowałam to zrobić i kiedy przyznawałam punkty ("Wartość"- pole obowiązkowe), pojawił się problem. Uznałam, że w tę WARTOŚĆ wpisujemy ilość punktów, które chcemy przyznać. Oto, co mi się zadziało:
Przyznałam 5 pkt, dostałam komunikat: Wartość zbyt duża. Wartość maksymalna to 0,00
Przyznałam 0 pkt, dostałam komunikat: Wartość zbyt mała. Wartość minimalna to 1,00
Przyznałam 1 pkt, dostałam komunikat: Wartość zbyt duża. Wartość maksymalna to 0,00
Ktoś wie, co robię źle?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Aktywny samorząd
- Kontakt:
Dzwoniłam do PFRONu do Warszawy i otrzymałam informację, że jeśli chodzi o uzasadnienie to pewnie automatycznie system przyzna max ilość punktów jeśli przy tym kryterium wpiszemy 10 pkt to tyle przyzna jeśli cokolwiek będzie w tym uzasadnieniu wpisane u nas było do tej pory tak że przyznawaliśmy max 10 ale jak było jedno zdanie to np 5 pkt i jeśli chcemy mieć możliwość stopniowania tych punktów mamy to zgłaszać do zespołu SOW i oni to ewentualnie zmodyfikują ale wtedy musielibyśmy indywidualnie te uzasadnienia oceniać ... więc odpuszczam jeśli chodzi o ten rok.PCPR-Trz pisze: 25 lut 2020, 12:03 Ja w tym roku rezygnuję z oceny uzasadnienia. Do tych kryteriów, które podane są wyżej dorzucam - wnioskodawca lub dziecko/podopieczny porusza się przy pomocy wózka inwalidzkiego. Wynika to z informacji o rodzajach niepełnosprawności (05-R).
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Suma wszystkich punktów nie może przekroczyć 100. Chcąc dodawać nowe kryteria ocen musisz usunąć to kryterium wprowadzone przez PFRON a dotyczące ,,Osoby studiujace" za które to kryterium PFRON dał 50 pktPCPR-Trz pisze: 25 lut 2020, 12:32 Czy ktoś dodawał już do karty oceny merytorycznej swoje kryteria?
Ktoś wie, co robię źle?
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Bardzo dziękuję. Zadziałało.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
my będziemy mieć tak
-
- Stażysta
- Kontakt:
PCPR-Trz pisze:Bardzo dziękuję. Zadziałało.
A jaki minimalny próg punktowy sobie ustalacie do bieżącego rozpatrywania wniosków?
-
- Referent
- Kontakt:
Proszę powiedzcie czy kryteria oceny ustalone przez nas mają wynikać tylko z wniosku? to znaczy, że system automatycznie będzie przydzielał określone punkty na podstawie informacji z wniosku? myślałam że przygotuje jeszcze dodatkowy załącznik gdzie będę miała informacje do oceny merytorycznej ale jak to ma tak wyglądać to ten pomysł jest bez sensu.
Oprócz karta oceny merytorycznej - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Obszar C zadanie 1
Wzory wniosków
Aktywny samorząd (B3) a likwidacja barier w komunikowaniu - okres karencji
zatwierdzenie ostatnich zmian
Dofinansowanie C1 dalej bez eksperta?
Składanie wniosków elektronicznie w PCPR
Zatwierdzenie zmian w SOW
terminy rozpatrywania wniosków w AS
Kilka pytan odnośnie ogłoszenia naboru w sow
Druki załączników do Wniosków Moduł I
Wystąpienie w roku 2020