Kilka pytan odnośnie ogłoszenia naboru w sow
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dofinansowania ze srodkow PFRON
- Kontakt:
Kilka pytan odnośnie ogłoszenia naboru w sow
Witam, może rozjaśnicie mi pewne kwestie w ogloszeniu naboru sow. Wszystko musi byc gotowe do konca do tego tygodnia. A ja mam kilka wątpliwości. Z gory dziękuję za Wasze cenne uwagi i rozwiązania.
1. W momencie ogloszenia naboru w edycji naboru jest zakladka dokumentacja. Czy wpuczy wpisujcie tu coś, czy zostawiacie piste pole.
2. Chcialabym poruszyc kwestie karty oceny. Czy dobrze rozumiem, ze skoro jest jeden druk dla wnioskodawcy i podopiecznego to karta tej oceny musi byc dostosowana jednoszesnie dla osoby dorosłej i podopiecznego. A co wpisujcie w opisie oceny. Np. W nazwie kryterium, ktore dodalam napisalam osoba aktywna zawodowo podnoszaca jednocześnie swoje kwalifikacje zawodowe. To w opisie powtrzam zapis czy bardziej rozpisuje tj w przypadku wnioskodawcy aktywnego zawidiwegi i podnoszącego jednocześnie swoje kwalifikacje uzyskuje 5 pkt.
3. Kompletnie zielona jestem w schemacie numeracji. Wczesniej np. Mieliśmy taką numeracje. PCPR.AS.321.A1.1.2019( a1 to obbszar i zadanie, 1 - numer wniosku. ) nirnie wiem jak to zrobic w sow. Zwłaszcza ze niektore zadania sa w jednym wnioski np a2 i a3.
A numeracja w umowach wyglądala u nas tak. 01/AS/B2/2019.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
1. W momencie ogloszenia naboru w edycji naboru jest zakladka dokumentacja. Czy wpuczy wpisujcie tu coś, czy zostawiacie piste pole.
2. Chcialabym poruszyc kwestie karty oceny. Czy dobrze rozumiem, ze skoro jest jeden druk dla wnioskodawcy i podopiecznego to karta tej oceny musi byc dostosowana jednoszesnie dla osoby dorosłej i podopiecznego. A co wpisujcie w opisie oceny. Np. W nazwie kryterium, ktore dodalam napisalam osoba aktywna zawodowo podnoszaca jednocześnie swoje kwalifikacje zawodowe. To w opisie powtrzam zapis czy bardziej rozpisuje tj w przypadku wnioskodawcy aktywnego zawidiwegi i podnoszącego jednocześnie swoje kwalifikacje uzyskuje 5 pkt.
3. Kompletnie zielona jestem w schemacie numeracji. Wczesniej np. Mieliśmy taką numeracje. PCPR.AS.321.A1.1.2019( a1 to obbszar i zadanie, 1 - numer wniosku. ) nirnie wiem jak to zrobic w sow. Zwłaszcza ze niektore zadania sa w jednym wnioski np a2 i a3.
A numeracja w umowach wyglądala u nas tak. 01/AS/B2/2019.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
Re: Kilka pytan odnośnie ogłoszenia naboru w sow
Czy każdy z Was nabór na moduł I otwiera od 1 marca ??
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja planowałam od 1.04 Moduł I, tylko nie wiem czy można zmienić:
widoczny od: 20.03
nabór od 01.04
bo w zasadach jest zapis: nabory w SOW uruchamiane są w obu modułach nie później niż w dniu 1 marca 2020 i tu mam dylematy czy aby mogę sobie zmienić. Oczywiście listę zał i same załączniki muszą być na 1.03 gotowe w SOW
widoczny od: 20.03
nabór od 01.04
bo w zasadach jest zapis: nabory w SOW uruchamiane są w obu modułach nie później niż w dniu 1 marca 2020 i tu mam dylematy czy aby mogę sobie zmienić. Oczywiście listę zał i same załączniki muszą być na 1.03 gotowe w SOW
grani4
-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
Dzwoniłam do Warszawy i powiedzieli, że my w Module I sami ustalamy datę otwarcia naboru, tylko trzeba wtedy zmienić datę w SOW i że wystarczy z nazwy listę załączników napisać, bo te załączniki, możemy umieścić też na stronie naszej by ludzie ściągali, bo przecież załączniki i tak muszą być wydrukowane i uzupełnione i dopiero wtedy skanowane i dodawane przez Wnioskodawców...
Więc już w końcu nie wiem...
Więc już w końcu nie wiem...
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A to nie jest tak, że PFRON, podobnie jak z turnusami i środkami pomocniczymi, z automatu uruchomi nabory z AS-a 01.03?
-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Jak możemy sami ustalać termin naboru skoro wg "Kierunków.." nabory w obu modułach uruchamiane są nie później niż 1 marca? Nie bardzo to rozumiem. To znaczy że można uruchomić nabór ale ustawić że dla wnioskodawców będzie on widoczny np. o 1 kwietnia?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
też mam problem z numeracją, do tej pory każde zadanie miało swoją numerację (CR.4312.AS.MI.A1.1.2019) a teraz jak nabory są łączone to co ma to tak wyglądać --> CR.4312.AS.MI.B1-B3-B4.WNIOSEK.[LICZNIK].[ROK]/[RW] ??
co to jest to [RW]? tzn. co się wyświetla później zamiast tego RW?
-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Na infolinii dowiedziałam się że [RW] to jest zadanie np. ASM2 albo ASB1, tak mi się zassało w umowie w wersji sow demo.Tomasz1981 pisze:też mam problem z numeracją, do tej pory każde zadanie miało swoją numerację (CR.4312.AS.MI.A1.1.2019) a teraz jak nabory są łączone to co ma to tak wyglądać --> CR.4312.AS.MI.B1-B3-B4.WNIOSEK.[LICZNIK].[ROK]/[RW] ??
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
o to super, rozwiązuje to mój problem
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pfron
- Kontakt:
Może glupie pytanie, ale wole sie upewnic i dzieki za pomoc. W przypadku wnioskow to będzie np. PCPR.AS.321.A1.1.2019 to w SOW wyglądać będzie tak PCPR.321.[Rw].[LICznik].[ROK]? Nie wiem czy dobrze rozszyfruje zapis ale wtedy w sow będzie nuer wniosku
PCPR.321.AS.A1.1.2019?
A NUMERACJA W UMOWACH PREZENTOWAŁA SIE U NAS TAK NP 1/AS/B2/2019. Wiec schemat numeracji wygląda tak [LICZNIK]/[RW]/[ROk]
PCPR.321.AS.A1.1.2019?
A NUMERACJA W UMOWACH PREZENTOWAŁA SIE U NAS TAK NP 1/AS/B2/2019. Wiec schemat numeracji wygląda tak [LICZNIK]/[RW]/[ROk]
Oprócz Kilka pytan odnośnie ogłoszenia naboru w sow - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Wzory wniosków
Aktywny samorząd (B3) a likwidacja barier w komunikowaniu - okres karencji
zatwierdzenie ostatnich zmian
Dofinansowanie C1 dalej bez eksperta?
Składanie wniosków elektronicznie w PCPR
Zatwierdzenie zmian w SOW
terminy rozpatrywania wniosków w AS
karta oceny merytorycznej
Druki załączników do Wniosków Moduł I
Wystąpienie w roku 2020
Karencja Obszar B Zadanie 1
Wnioski AS