karta oceny merytorycznej AS - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 25 maja 2016, 14:09

Witam
mam pytanie odnośnie kryteriów preferencyjnych zawartych w "kierunkach..." w 2016 r w jaki sposób je uwzględniacie liczę i liczę i nie mogę się ich doliczyć ;-)
z góry dziękuje za pomoc
ewaaa

Napisano: 31 maja 2016, 21:52

doliczyłaś się?
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 01 cze 2016, 8:14

Ustaliłam sobie maksymalną liczbę punktów - 100. Zresztą ja sobie mocno okroiłam kartę oceny merytorycznej. Studenci dostaną 25 pkt, zatrudnieni 20, a proteza 20. Pozostałe 35 pkt podzielę sobie na jakieś dodatkowe kryteria. Myślicie, że dobrze kombinuję?
PCPR-T

Napisano: 01 cze 2016, 8:35

myślę , że tak
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 01 cze 2016, 8:48

Dzięki Tomasz.
PCPR-T

Napisano: 01 cze 2016, 11:17

planuję zrobić podobnie z tą kartą oceny im mniej kryteriów tym lepiej ;-) dziękuje za pomoc
ewaaa

Napisano: 06 cze 2016, 14:00

Odświeżam temat ;-) odnośnie karty oceny dot. wniosków "0" składanego "na rzecz podopiecznego" czy tu również stosujemy te kryteria preferencyjne ? bo np przy protezie wiadomo że tylko osoby pełnoletnie mogą otrzymać dofinansowanie ale co w sytuacji gdy w imieniu osoby niepełnosprawnej pełnoletniej (ubezwłasnowolnionej) wniosek składa opiekun prawny ? i wtedy stosujemy ten druk
Już sama nie wiem czy dobrze myślę ale taka sytuacja może mieć miejsce może abstrakcyjna ale zawsze może się zdarzyć ;-)
ewaa

Napisano: 06 cze 2016, 21:33

ja u dzieci nie stosuję pkt preferencyjnych wskazanych w kierunkach tj. studiujące, zatrudnione, wnioski w C3 - bo te nie dotyczą dzieci, natomiast mam inne, za które dostaje się więcej pkt

jak osoba ubezwłasnowolniona to wniosek na podopiecznewgo (O), ubezwłasnowolniony też raczej nie będzie studiował, pracował, ewentualnie w C3 może składać, więc może faktycznie w karcie oceny pkt u dzieci, można dodać dodatkowe pkt za obszar C3 (ja tego nie zrobiłem, ale sprawdzę dla pewności czy nie i ewentualnie dodam)
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 06 cze 2016, 21:48

Dzięki Tomas1981 na Ciebie zawsze można liczyć ;-)
Zdaje sobie sprawę, jeśli chodzi o osoby ubezwłasnowolnione to zatrudnienie i studia to raczej czysta abstrakcja ale właśnie zastanawia mnie ta proteza (adresatem jest osoba w wieku aktywności zawodowej lub zatrudniona) więc jeśli ma orzeczony stopień niepełnosprawności i jest w wieku aktyw. zawodowej formalnie oceniamy pozytywnie a potem merytorycznie (zakładamy że negatywnie zostanie oceniony przez eksperta PFRON). W ubiegłym roku jak sprawdziłam również nie uwzględniłam tego kryterium odnośnie protezy na karcie oceny dot. wniosków "O" ale im dłużej się nad tym zastanawiam mam coraz więcej wątpliwości.
ewaaa

Napisano: 07 cze 2016, 7:27

wszystko Ci się wyjaśni jak będziesz miała kontrolę PFRON, nie życzę, ale niestety się zaczęły :)
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x