Witam
mam pytanie odnośnie kryteriów preferencyjnych zawartych w "kierunkach..." w 2016 r w jaki sposób je uwzględniacie liczę i liczę i nie mogę się ich doliczyć
z góry dziękuje za pomoc
Ustaliłam sobie maksymalną liczbę punktów - 100. Zresztą ja sobie mocno okroiłam kartę oceny merytorycznej. Studenci dostaną 25 pkt, zatrudnieni 20, a proteza 20. Pozostałe 35 pkt podzielę sobie na jakieś dodatkowe kryteria. Myślicie, że dobrze kombinuję?
Odświeżam temat odnośnie karty oceny dot. wniosków "0" składanego "na rzecz podopiecznego" czy tu również stosujemy te kryteria preferencyjne ? bo np przy protezie wiadomo że tylko osoby pełnoletnie mogą otrzymać dofinansowanie ale co w sytuacji gdy w imieniu osoby niepełnosprawnej pełnoletniej (ubezwłasnowolnionej) wniosek składa opiekun prawny ? i wtedy stosujemy ten druk
Już sama nie wiem czy dobrze myślę ale taka sytuacja może mieć miejsce może abstrakcyjna ale zawsze może się zdarzyć
ja u dzieci nie stosuję pkt preferencyjnych wskazanych w kierunkach tj. studiujące, zatrudnione, wnioski w C3 - bo te nie dotyczą dzieci, natomiast mam inne, za które dostaje się więcej pkt
jak osoba ubezwłasnowolniona to wniosek na podopiecznewgo (O), ubezwłasnowolniony też raczej nie będzie studiował, pracował, ewentualnie w C3 może składać, więc może faktycznie w karcie oceny pkt u dzieci, można dodać dodatkowe pkt za obszar C3 (ja tego nie zrobiłem, ale sprawdzę dla pewności czy nie i ewentualnie dodam)
Dzięki Tomas1981 na Ciebie zawsze można liczyć
Zdaje sobie sprawę, jeśli chodzi o osoby ubezwłasnowolnione to zatrudnienie i studia to raczej czysta abstrakcja ale właśnie zastanawia mnie ta proteza (adresatem jest osoba w wieku aktywności zawodowej lub zatrudniona) więc jeśli ma orzeczony stopień niepełnosprawności i jest w wieku aktyw. zawodowej formalnie oceniamy pozytywnie a potem merytorycznie (zakładamy że negatywnie zostanie oceniony przez eksperta PFRON). W ubiegłym roku jak sprawdziłam również nie uwzględniłam tego kryterium odnośnie protezy na karcie oceny dot. wniosków "O" ale im dłużej się nad tym zastanawiam mam coraz więcej wątpliwości.