AS Moduł I - punkty preferencyjne i listy rankingowe - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 20 maja 2016, 10:15

witam

Jak u Siebie robicie?

1. Czy układając punktacje oceny merytorycznej, bierzecie w niej pod uwagę preferowane grupy osób niepełnosprawnych wymienione w kierunkach?
2. Czy po ocenie merytorycznej układacie jedną listę rankingową? Czy oddzielną dla każdego obszaru?
3. Rozpatrujecie wnioski 2-3 razy w ciągu okresu przyjmowania wniosku? Czy czekacie do końca sierpnia i wtedy rozpatrujecie wszystkie (mówię tu już o przyznawaniu dofinansowań)?
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 20 maja 2016, 11:23

1. tak, bierzemy pod uwagę preferowane grupy osób niepełnosprawnych wymienione w kierunkach;
2. Wnioski ocenione merytorycznie szeregowane są na liście rankingowej, według kolejności wynikającej z uzyskanej oceny. Lista rankingowa tworzona jest w dwóch etapach:
a) dla wniosków złożonych do dnia 30.06.2016r. – w terminie do 15.07.2016r;
b) dla wniosków złożonych do dnia 30.08.2016r. – w terminie do 15.09.2016r;

Realizacja wniosków następuje na podstawie zatwierdzonej przez Dyrektora MOPS listy rankingowej w ramach posiadanych środków finansowych.
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 wrz 2015, 20:57
Zajmuję się:

Napisano: 20 maja 2016, 12:15

1. Tak - bierzemy.
2. listę rankingową dzielimy na wnioski z wydatków bieżących i inwestycyjnych.
3. Wnioski rozpatrujemy tylko raz po 30.08. (zaczynam przyjmować dopiero od czerwca), a to dlatego, że mam doświadczenie, że kiedyś zawnioskowałam o dodatkową kasę (w październiku), a nie dostałam jej, gdybym wtedy wypłaciła wcześniej przyjęte wnioski, to byłabym w czarnej..., bo późniejsze wnioski miały więcej punktów.
PCPR-T

Napisano: 20 maja 2016, 13:33

PCPR-T pisze:1. Tak - bierzemy.
2. listę rankingową dzielimy na wnioski z wydatków bieżących i inwestycyjnych.
3. Wnioski rozpatrujemy tylko raz po 30.08. (zaczynam przyjmować dopiero od czerwca), a to dlatego, że mam doświadczenie, że kiedyś zawnioskowałam o dodatkową kasę (w październiku), a nie dostałam jej, gdybym wtedy wypłaciła wcześniej przyjęte wnioski, to byłabym w czarnej..., bo późniejsze wnioski miały więcej punktów.
My też tak robiliśmy rok temu tylko raz rozpatrywaliśmy wnioski. A w tym roku mamy dwa terminy, ponieważ PFRON zarzucił mi że przetrzymujemy kasę na koncie i na co czekamy....
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 wrz 2015, 20:57
Zajmuję się:

Napisano: 23 maja 2016, 7:54

A widzisz...A mi pani z PFRON podkreślała, że nie mogę wydać kasy wcześniej, bo jak ktoś na koniec złoży wniosek i otrzyma większą ilość pkt, to będę miała problem. Więc dopóki PFRON oficjalnie nie stwierdzi, że dwa nabory robimy (tak, jak z Modułem II), to nie ryzykuję.
PCPR-T

Napisano: 23 maja 2016, 8:19

PCPR-T pisze:A widzisz...A mi pani z PFRON podkreślała, że nie mogę wydać kasy wcześniej, bo jak ktoś na koniec złoży wniosek i otrzyma większą ilość pkt, to będę miała problem. Więc dopóki PFRON oficjalnie nie stwierdzi, że dwa nabory robimy (tak, jak z Modułem II), to nie ryzykuję.
można pokombinować z minimalną liczbą pkt uprawniającą do przyznania dofinansowania, na początek dać wyższą a później na drugie rozpatrywanie obniżyć
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 23 maja 2016, 9:14

Zgodnie z Kierunkami działań oraz warunkami brzegowymi obowiązującymi realizatorów
pilotażowego programu „Aktywny samorząd” w 2016 roku, ust. 22, punkt 3:
- ocena merytoryczna wniosku przeprowadzana jest w celu wyłonienia wniosków, które mają największe szanse na realizację celów programu; w związku z tym realizator programu będzie stosował punktowy system oceny wniosków, wyznaczając minimalny próg punktowy umożliwiający bieżące udzielanie dofinansowania; ustalenie zbioru kryteriów i ich wag należy do kompetencji realizatora programu, z zastrzeżeniem ust. 23; udzielenie dofinansowania wnioskodawcom, których wnioski uzyskały ocenę poniżej ustalonego przez realizatora programu minimalnego progu punktowego, uzależnione będzie od możliwości wynikających z wysokości ostatecznej puli środków PFRON przekazanych realizatorowi programu.
My rozpatrujemy zatem na bieżąco dokładnie tak jak pozostałe zadania. 30 dni na rozpatrzenie wniosku.
Listę rankingową tworzymy spośród osób które dofinansowania nie otrzymały bo nie osiągnęły minimalnego progu punktowego oraz tych które się nie załapały z powodu braku środków.
wolfnash
Awatar użytkownika
Referent
Od: 02 mar 2016, 10:36
Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.

Napisano: 27 maja 2016, 12:40

witam,
a czy przyznajecie punkty w C2? czy tylko sprawdzacie czy skończyła się gwarancja? a gdy ktoś ma wózek z 2 ręki i nie ma gwarancji?mieliście taki przypadek? dodam że chce kupić akumulatory do ciągnika....bo to podobno stary wózek ale nie znam jeszcze modelu? proszę o wasze doświadczenia Dzięki
zagubiony

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x