karta parkingowa niepełnosprawni
karta parkingowa niepełnosprawni
mam takie pytanie może ktoś mi pomoże wydając kartę parkingowa karta ta nie jest teraz \"przywiązana\" do samochodu tylko do osoby niepełnosprawnej czy mając taka kartę i jadę do apteki po leki dla niepełnosprawnej osoby i ona nie jedzie ze mną czy mogę korzystać z tej karty i stanąć dla miejscu dla niepełnosprawnych.???
Re: karta parkingowa niepełnosprawni
mam pytanie czy kartę parkingową wydaje się tylko i wyłącznie dla osoby niepełnosprawnej dorosłej to oczywiste ale czy można się ubiegać o kartę jeżeli jest w rodzinie dziecko niepełnoletnie niepełnosprawne,od urodzenia
Z parkingu dla niepełnosprawnych można tylko korzystać gdy przewozi się osobę niepełnosprawną.
Dzioecko też ma prawo do karty parkingowej ale tylko wtedy gdy w pkt nr 9 orzeczenia o niepełnosprawności jest wpisane \"spełnia\"
a gdzie mogę znaleźć jakąś podstawę prawną na to ze osoba niepełnosprawna musi być w samochodzie w czasie przewozu??
To wynika z Prawa o Ruchu Drogowym Art. 8. Tam jest wprost okreslone kto może korzystać z tych uprawnień.
dzięki ale w tym artykule nie ma napisane wyrazie ze ta osoba musi być w samochodzie?? bo to komu jaki i za ile to wiem wszystko
Jest napisane wprost - \"kierującego pojazdem przewożącego osobę o obniżonej sprawności ruchowej\". Ja to rozumiem, że dotyczy tylko osoby a nie np. leków dla niej. Zresztą to wszystko zależy od sumienia kierowcy. Ilość parkingów dla niepełnosprawnych też jest ograniczona.
dzięki no właśnie wiem dlatego się dopytuje mało jest miejsc dla tych osób.
Oprócz karta parkingowa niepełnosprawni - Stare tematy przeczytaj również:
ZAMIANA KIERUNKU -KONTYNUACJA NAUKI
matka ukończyła 18 lat
pomoc rzeczowa - do kiedy?
odpłatnośc za pobyt w pogotowiu opiekuńczym
Wzór decyzji wydawanej solidarnie dla rodziców biologicznych
usamodzielnienie - dwa kłopoty
18 - latka z rodziny zastępczej w MOW
wychowankowie w POKl
kigr
program przeciwdziałania przemocy w rodzinie
program opieki nad dzieckiem i rodziną