wychowankowie w POKl
wychowankowie w POKl
Witam , mam pytanie w ramach projektu szkoleni są wychowankowie usamodzielniający się , wypłacana jest im pomoc pienięzna. I tutaj pojawia się problem jeden z podopiecznych traci prawo do pomocy pieniężnej a ja nie wiem czy to ma wpływ na dalszy jego udział w projekcie czy nie. Nadal jest usamodzielniajacym się tylko bez zasiłku. Czy ktoś miał podobną sytuację?
Re: wychowankowie w POKl
w mojej opinii nie ma to znaczenia- kwalifikowalność uczestnika liczy sie tylko raz
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: wychowankowie w POKl
ZP
ważne jest, czy chodzi Ci o projekt systemowy OPS lub PCPR - wówczas nie ma znaczenia, że uczestnik traci prawo do pomocy, bo wkład własny zostanie wykazany ze świadczeń pozostałych uczestników; jeśli jednak bierze udział w innym projekcie poza 7.1.1 i 7.1.2, wtedy trzeba to sprawdzić dokładnie
ważne jest, czy chodzi Ci o projekt systemowy OPS lub PCPR - wówczas nie ma znaczenia, że uczestnik traci prawo do pomocy, bo wkład własny zostanie wykazany ze świadczeń pozostałych uczestników; jeśli jednak bierze udział w innym projekcie poza 7.1.1 i 7.1.2, wtedy trzeba to sprawdzić dokładnie
Oprócz wychowankowie w POKl - Stare tematy przeczytaj również:
rodzina niespokrewniona
ZAMIANA KIERUNKU -KONTYNUACJA NAUKI
matka ukończyła 18 lat
pomoc rzeczowa - do kiedy?
odpłatnośc za pobyt w pogotowiu opiekuńczym
Wzór decyzji wydawanej solidarnie dla rodziców biologicznych
usamodzielnienie - dwa kłopoty
18 - latka z rodziny zastępczej w MOW
karta parkingowa niepełnosprawni
kigr
program przeciwdziałania przemocy w rodzinie