karta podatkowa, pomozecie? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 12 lis 2015, 13:20

dostała zasw. z US ze Pan uzyskał za 2014 r. dochody i na dole dopisek ze podatnik w 2014 r. dodatkowo rozliczał sie w formie karty podatkowej.

Ja nigdy czego takiego nie miałam........mozecie mi powiedziac co ten człowiek ma mi jeszcze doniesć?
julka@@

Napisano: 12 lis 2015, 13:30

dochód z karty podatkowej powinien wykazać (tak jak z ryczałtu) - na oświadczeniu-załącznik nr 6
~o~

Napisano: 12 lis 2015, 13:32

~o~ pisze:dochód z karty podatkowej powinien wykazać (tak jak z ryczałtu) - na oświadczeniu-załącznik nr 6
ok, a czy potrzebne jest do tego oświadczenia jeszcze zaswiadczenie z urzedu skarbowego? bo rozumiem ze kwota wykazana przez urząd skarbowy może byc inna niz ta na oswiadczeniu?
julka@@

Napisano: 12 lis 2015, 13:56

US nie wydaje zaświadczeń o wysokości dochodu opodatkowanego kartą / ryczałtem bo takowego się w US nie wykazuje.
Tylko oświadczenie osoby.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 12 lis 2015, 14:02

[quote="Tom."]US nie wydaje zaświadczeń o wysokości dochodu opodatkowanego kartą / ryczałtem bo takowego się w US nie wykazuje.
Tylko oświadczenie osoby.[/quo

Ja sie zle wyraziłam, chodzi mi o to czy ta soba musi mi doniesc ze skarbówki wysokośc przychodu z karty a do tego napisze mi oswiadczenie o wysokości dochodu. Jesli chodzi o ryczałt to tak dotychczas robiliśm- przychód z urzedu sarbowego + oswiadczenie o dochodzie.
julka@@

Napisano: 12 lis 2015, 14:06

No ale do czego Ci ten przychód, skoro to zupełnie co innego niż dochód dla nas?
Może mieć przychodu 100000 a dochód w oświadczeniu wpisać 1000zł. I nic z tym nie zrobisz bo dla celów podatkowych ryczałtowcy nie ewidencjonują kosztów.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 12 lis 2015, 14:56

Tom. pisze:No ale do czego Ci ten przychód, skoro to zupełnie co innego niż dochód dla nas?
Może mieć przychodu 100000 a dochód w oświadczeniu wpisać 1000zł. I nic z tym nie zrobisz bo dla celów podatkowych ryczałtowcy nie ewidencjonują kosztów.
no ja wiem ale moi interesanci sami z siebie mi to przynosza z racji nawyku z lat poprzednich :) dlatego pytam o tę karte podatkową :)
julka@@

Napisano: 12 lis 2015, 15:52

jeżeli już bardzo chcesz coś brać to podatnik ma decyzję Urzędu skarbowego dotyczącą karty podatkowej----ale z tej decyzji możesz zliczyć tylko należny podatek
~o~

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x