karta w innej gminie - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 25 lut 2025, 13:09

Witam. Matka złożyła wniosek o KDR dla siebie i trójki dzieci ( dzieci zamieszkują z matką). Jedno dziecko ma innego ojca, który w innej gminie złożył wniosek o kdr dla siebie dwójki dzieci z innego związku i tego jednego wspólnego( kdr przyznana).
Jak teraz postąpić z kartą tego dziecka, które mieszka z matką w mojej gminie? ( matka nie wiedziała, że córka ma przyznaną kartę).
kate123
Praktykant
Od: 12 paź 2017, 14:57
Zajmuję się: FA,SW,ZR

Napisano: 26 lut 2025, 11:23

ja to widzę tak - inna gmina działa na plus, bo bardzo prosto można potraktować to jako "zmianę miejsca zamieszkania". gdzie jest wydana karta nie wpływa na prawo do posiadania kart żadnej z obecnie osobnych rodzin, a skoro dziecko mieszka z matką... ewentualnie na potwierdzenie można dołączyć np. wyrok sądu - jakby ktoś potem poddawał w wątpliwość przyznanie kolejnej karty... niby kto pierwszy ten lepszy, ale jak rodzice nie mogą się dogadać, a często się tak niestety zdarza, to trzeba kombinować. ja już miałam klientki, którym ojciec dziecka po prostu nie chciał dać tej karty, tudzież składał puste obietnice... ale w jednym z przypadków sprawa była prosta - klientka pobiera u nas fundusz alimentacyjny i zasiłki, więc sprawa jest jasna, gdzie przebywało dziecko ;)
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x