Proszę o pomoc wróciłam dopiero do pracy, jak mam nowy wniosek o przyznanie KDR (tradycyjne i elektroniczne) to osoba nie dostaje już e-maila i kodów do logowania tak jak to było w mKDR? Co dana osoba musi zrobić aby mieć dostęp do kart elektronicznych musi ściągnąć aplikację mObywatel i tam będą karty? Proszę niech ktoś napisze jak to wygląda krok po kroku bo pogubiłam się zupełnie.
Klient musi zainstalować aplikację mObywatel, i w zakladce "Moi bliscy" widzi te Karty.
Podczas wprowadzania wniosku podajesz kto ma mieć dostęp do wizualizacji. Dzieci mogą korzystać z kart za pośrednictwem aplikacji mLegitymacja.
W momencie jak zarejestrujesz wniosek i wydasz Karty, to ta karta już widnieje w aplikacji.
Tak może wyświetlać, ale musisz zrobić wizualizację, by mieli dostęp.
A co w sytuacji, gdy karty elektroniczne i tradycyjne zostały już rodzinie przyznane i wydane wcześniej, teraz w aplikacji mObywatel ojciec nie widzi karty najmłodszego dziecka bo wnioskodawcą była matka i ona była uprawniona do wizualizacji. Ojciec złożył mi wniosek elektroniczny na karty elektroniczne z wizualizacją na tą kartę dziecka. Rozpatrzyć wniosek normalnie? Czy takie rozwiązanie jest ok?