karty odebrane i co dalej robimy w SI KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 15 mar 2019, 14:02

Drodzy koledzy i koleżanki powiedzcie mi proszę jak wygląda dalsza procedura, zaraz po tym jak petent odbierze karty tzn.co robimy z wnioskiem bo one cały czas sa u mnie w statucie do obsłużenia ...:)
Kate.80
Praktykant
Od: 03 sty 2019, 10:33
Zajmuję się: KDR

Napisano: 15 mar 2019, 14:59

u mnie też, ale się tym nie przejmuję :lol: najważniejsze to żeby wydać KDR w SI KDR ale możesz we wnioskach do obsłużenia, zmienić status sprawy, na zakończ obsługę ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31

Napisano: 15 mar 2019, 16:05

My własnie kończymy obsługę jako komentarz KARTY WYDANO
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2019, 11:16

naitsyrk85 pisze:My własnie kończymy obsługę jako komentarz KARTY WYDANO
ja to samo :P, jak wydam to koncze obsluge
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2019, 13:32

michu95 pisze:
naitsyrk85 pisze:My własnie kończymy obsługę jako komentarz KARTY WYDANO
ja to samo :P, jak wydam to koncze obsluge
Tak jest to zdecydowanie wygodniejsze, bo wtedy widać jakie sprawy nam zostały jeszcze do obsługi.
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2019, 14:47

Tak jest to zdecydowanie wygodniejsze, bo wtedy widać jakie sprawy nam zostały jeszcze do obsługi.
Jak się polega wyłącznie na tym przejrzystym i przyjaznym użytkownikowi programie 8-) , to szukanie wygodnych rozwiązań jest na wagę złota :lol:, ale jak ktoś chce wygodnych rozwiązań to polega na tych które są mu naprawdę wygodne ;)
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 20 mar 2019, 20:16

ubu pisze:
Jak się polega wyłącznie na tym przejrzystym i przyjaznym użytkownikowi programie 8-) , to szukanie wygodnych rozwiązań jest na wagę złota :lol:, ale jak ktoś chce wygodnych rozwiązań to polega na tych które są mu naprawdę wygodne ;)

Nie przesadzajmy da sie na nim pracować, wielu rzeczy brakuje- ale pracować się da....
Dl mnie brakuje:
-Analiza danych w raportach i sprawozdaniach (zgłoszone)
-bardziej przejrzysty interfejs wprowadzania wniosków
-Opcje umożliwiające poprawę błędów użytkownika zanim wyprodukowane zostały karty
-Opcje podstawiania danych z bazy PESEL w chwile obecnej lepszy system porównywania danych po weryfikacji:
- brak uruchomionej weryfikajci MEN
i wiele wiele innych
ale nei jest zle :)
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 21 mar 2019, 12:55

dokładnie to wypunktowałeś ;) mi pozostało jednak takie uczucie, po tym jak to po programie PWPW zostaliśmy uszczęśliwieni obecnym SI KDR, że nastąpiła tak jakby przesiadka z czerwonego poloneza do szarego trabanta :lol:
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 22 mar 2019, 9:15

Odbiegając od tematu...
naitsyrk85 pisze:
ubu pisze:

Nie przesadzajmy da sie na nim pracować, wielu rzeczy brakuje- ale pracować się da....
Dl mnie brakuje:
-Analiza danych w raportach i sprawozdaniach (zgłoszone)
-bardziej przejrzysty interfejs wprowadzania wniosków
-Opcje umożliwiające poprawę błędów użytkownika zanim wyprodukowane zostały karty
-Opcje podstawiania danych z bazy PESEL w chwile obecnej lepszy system porównywania danych po weryfikacji:
- brak uruchomionej weryfikajci MEN
i wiele wiele innych
ale nei jest zle :)
Świetnie propozycje, naprawdę. Co do tej pierwszej "analizy" to ja zgłaszałem i dostałem odp w lipcu ubiegłego roku, że opisana przeze mnie zmiana nie jest planowana do realizacji w najbliższym czasie.

Uważam, że Użytkownicy powinni mieć wpływ na rozwój aplikacji / możliwość zgłaszania propozycji, które będą rozpatrywane, a nie spychane na drugi plan. Jedyne co przeszło to nazwisko rodowe rodzica dziecka, bo kilku użytkowników pisało te same propozycje o zmiany i ktoś "wyżej" się zastanowił i stwierdził, że trzeba to dodać.
"-Opcje podstawiania danych z bazy PESEL w chwile obecnej lepszy system porównywania danych po weryfikacji:" Zapobiegło by to literówką, które się mogą zdarzyć. Albo jak nie da rady, to chociaż jakieś ostrzeżenie, że wprowadzone imie i nazwisko nie zgadza się z danymi z bazy PESEL.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x