KDR - akt zgonu - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 12 cze 2020, 9:58

Powiedzcie proszę jak to jest z KDR. Nie zajmuję się tym na co dzień. Pani złożyła wniosek o kartę dużej rodziny dla siebie i męża. Państwo mieli syna, który zmarł na drugi dzień po porodzie, córkę (obecnie 26 lat, pracuje, ma swoją rodzinę) i syna (22 lata) który kontynuuje naukę na studiach wyższych.
Dobrze myślę, że należy się rodzicom i synowi ktory się uczy? I jak tu kiedyś czytałam powinnam wpisać zamiast PESELU nr aktu zgonu chłopca który zmarł?

Z góry dziękuję :)
admin.2021
Referent
Od: 22 sty 2020, 14:47
Zajmuję się: ŚW.

Napisano: 12 cze 2020, 10:04

admin.2021 pisze:
12 cze 2020, 9:58
Powiedzcie proszę jak to jest z KDR. Nie zajmuję się tym na co dzień. Pani złożyła wniosek o kartę dużej rodziny dla siebie i męża. Państwo mieli syna, który zmarł na drugi dzień po porodzie, córkę (obecnie 26 lat, pracuje, ma swoją rodzinę) i syna (22 lata) który kontynuuje naukę na studiach wyższych.
Dobrze myślę, że należy się rodzicom i synowi ktory się uczy? I jak tu kiedyś czytałam powinnam wpisać zamiast PESELU nr aktu zgonu chłopca który zmarł?

Z góry dziękuję :)
dokładnie, wpisujemy numer aktu zgonu
:? :shock: :roll:
magdalenamagda
Awatar użytkownika
Referent
Od: 14 sie 2019, 8:40
Zajmuję się: pracownik socjalny

Napisano: 12 cze 2020, 11:42

Dla rodziców karta się należy, ale dla syna już nie bo w dniu składania wniosku co najmniej 3 dzieci musi spełnić wymagania, o których mowa w art.4 ust. 2b
Eli77
Praktykant
Od: 25 sty 2019, 12:46
Zajmuję się: FA,KDR,Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x