KDR- śmierć dziecka po złożeniu wniosku - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 15 sty 2025, 10:19

Witam
Proszę o pomoc. Dostałam elektronicznie wniosek o KDR przez Empatię. Wpłynął 05.01.2025r.
A w tym czasie chyba coś było z Empatią nie tak, bo jak potwierdzałam w SIKDR program samorządowy, to nic na skrzynce elektronicznej nie widziałam. W każdym razie odebrałam ten wniosek w momencie , gdy dziecko które tam było wpisane już nie żyło ( jedno z trojga wpisanych dzieci). Dziecko, które zmarło(miało trochę ponad miesiąc) na dzień złożenia wniosku elektronicznego jeszcze żyło. Ale teraz jak rozpatruję wniosek, już nie, więc czy mam przyznać karty tylko dla rodziców , czy dla dzieci też się należy. I jak w systemie zrobić z tym zmarłym dzieckiem?
1qaz
Stażysta
Od: 20 mar 2020, 14:43
Zajmuję się: FA, ŚW

Napisano: 15 sty 2025, 10:46

1qaz pisze:
15 sty 2025, 10:19
Witam
Proszę o pomoc. Dostałam elektronicznie wniosek o KDR przez Empatię. Wpłynął 05.01.2025r.
A w tym czasie chyba coś było z Empatią nie tak, bo jak potwierdzałam w SIKDR program samorządowy, to nic na skrzynce elektronicznej nie widziałam. W każdym razie odebrałam ten wniosek w momencie , gdy dziecko które tam było wpisane już nie żyło ( jedno z trojga wpisanych dzieci). Dziecko, które zmarło(miało trochę ponad miesiąc) na dzień złożenia wniosku elektronicznego jeszcze żyło. Ale teraz jak rozpatruję wniosek, już nie, więc czy mam przyznać karty tylko dla rodziców , czy dla dzieci też się należy. I jak w systemie zrobić z tym zmarłym dzieckiem?
Skoro na dzień złożenia wniosku przez wnioskodawcę co najmniej troje dzieci spełniało wymogi to karta jak najbardziej się należy pozostałej dwójce. W przypadku dziecka zmarłego nie wnosisz o przyznanie karty (możesz wybrać opcję inna osoba - niespełniająca warunków ustawy), a na wniosku zrobić adnotację o okolicznościach sprawy.

Pozdrawiam
lukas19861
Referent
Od: 04 kwie 2019, 12:43
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)

Napisano: 15 sty 2025, 11:51

1qaz pisze: Witam
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Myślałam podobnie, ale zawsze to lepiej, jak inni się wypowiedzą. Pozdrawiam :)
1qaz
Stażysta
Od: 20 mar 2020, 14:43
Zajmuję się: FA, ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x