Skoro to ewidentny błąd urzędnika, to przedłużyłbym kartę do września na podstawie pierwotnego wniosku, i do tego notatka służbowa. No chyba, że uczeń już się nie uczy (wówczas powinien sam poinformować o tej okoliczności)MarianM pisze: ↑30 cze 2025, 8:15Czy ktoś z Was miał taką sytuację że karta dużej rodziny była przyznana omyłkowo do 30.06. zamiast do 30.09 i teraz już nie można jej anulować w systemie i przyznać poprawnie do 30.09 ponieważ widnieje ze upłynął termin ważności karty, dopiero teraz to zauważyłem w systemie tak to anulowałbym ta kartę wcześniej. Czy uczeń musi na nowo złożyć wniosek o KDR
No pytanie czy przepuści Cię jako uzupełnienie (skoro system będzie widzieć osobę). Ja bym zrobił normalnie przedłużenie ważności (system i tak nada nowy numer sprawy - w notatce służbowej opisałbym sytuację, że z urzędu wprowadzono wniosek i nawiązałbym to pierwotnej sprawy).MarianM pisze: ↑30 cze 2025, 8:35Dziękuje za pomoc... czy się nie uczy pewnie tak, termin na wniosku 30.06 ale z urzędu powinien mieć przedłużone do 30.09 tylko chciałem to zrobić poprzez system KDR zarządzanie kartami i anulować kartę ale się nie da (upłynął termin ważności), czyli jeszcze raz wprowadzić wniosek z tym samym numerem wniosku ale dać uzupełnienie rodziny ??? ponieważ w poprzednim wniosku było... ala przedłużenie dla osoby która była już posiadaczem...