Kiedy alimenty nazwać alimentami
- POCAHONTAS
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Kiedy alimenty nazwać alimentami
Pani samotna złożyła wniosek o 500+. Nie ma zasądzonych alimentów, na załączniku oświadczyła ZERO.
Kiedy alimenty na rzecz dzieci uznajemy jako alimenty?
Wtedy kiedy jest wyrok sądowy/ugoda?
Czy istnieje coś takiego jak alimenty dobrowolne?
Kiedy alimenty na rzecz dzieci uznajemy jako alimenty?
Wtedy kiedy jest wyrok sądowy/ugoda?
Czy istnieje coś takiego jak alimenty dobrowolne?
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
Re: Kiedy alimenty nazwać alimentami
Nie musi być wyroku. Na oświadczeniu o dochodach niepodlegających opodatkowaniu w pouczeniu napisane jest alimenty na rzecz dzieci. Nie ma tam napisane zasądzone prawomocnym wyrokiem sądu. Jak ktoś oświadcza, że otrzymuje to my to liczymy jako dochód.
A skąd te rewelacje?nie ma alimentów dobrowolnych, musi być wyrok
Obowiązek alimentacyjny nie powstaje w dniu w którym wyrok alimentacyjny staje się wykonalny. Wyrok jedynie konkretyzuje obowiązek alimentacyjny a nie go tworzy. Z obowiązku alimentacyjnego można się wywiązywać w różny sposób np. poprzez sprawowanie opieki. Jeśli strona oświadcza że w roku bazowym otrzymała alimenty to na jakiej podstawie nie wliczysz ich do dochodu? Czyżbyś lepiej wiedziała jakiego charakteru były pieniądze otrzymane przez stronę? Wyrok to ostateczność i zapada zazwyczaj wówczas gdy jedna ze stron dobrowolnie nie chce wywiązywać się ze swojego obowiązku alimentacyjnego.
są też porozumienie, mój mąż, partner zarabia 10 tys. a ja Ci napisze ze zapłacił mi 200 zł będziesz zadowolona?? to zgłoszę się do Twojej gminy z wnioskiem i wtedy mi przyznasz, na szkoleniu Urszula Maziarz mówiła jasno i wyraźnie, nie ma czegoś takiego jak dobrowolne alimenty!
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
liczymy tylko i wyłącznie alimenty zasądzone wyrokiem sądowym
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
względnie ugodą itp.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
&&&
Napisz, w jakiej gminie stacjonujesz, to przylecę złożyć wniosek na ZR. Moja rodzina z dochodami szanownego małżonka przekracza kryterium dochodowe, w związku z tym złożę u Ciebie stosowne oświadczenie o dobrowolnych alimentach i będę niezmiernie wdzięczna za szybkie wydanie decyzji.
A jak zdążę złożyć w maju, przyznasz mi wyrównanie rodzinnego i dodatków od listopada - jak to niektórzy na tym forum mają w zwyczaju?
Pisz która gmina a ja lecę z wnioskiem.
Napisz, w jakiej gminie stacjonujesz, to przylecę złożyć wniosek na ZR. Moja rodzina z dochodami szanownego małżonka przekracza kryterium dochodowe, w związku z tym złożę u Ciebie stosowne oświadczenie o dobrowolnych alimentach i będę niezmiernie wdzięczna za szybkie wydanie decyzji.
A jak zdążę złożyć w maju, przyznasz mi wyrównanie rodzinnego i dodatków od listopada - jak to niektórzy na tym forum mają w zwyczaju?
Pisz która gmina a ja lecę z wnioskiem.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Moje ch....e dochody z tej kiepskiej roboty spokojnie mogą współgrać nawet z oświadczeniem o dobrowolnych alimentach od mojego małżonka nawet po 500 zł na głowę każdego z moich pierworodnych. Złapię się, aż miło.
Tylko za długo nie odpisuj, bo ja już wypełniam wniosek. Nie martw się, jak mamy za daleko. Wyślę pocztą
Tylko za długo nie odpisuj, bo ja już wypełniam wniosek. Nie martw się, jak mamy za daleko. Wyślę pocztą

kawa i ciasto ja też oczekuje na odpowiedz, bo chce złożyć wniosek z moją jałmużną na pewno nie przekroczę hehe
Oprócz Kiedy alimenty nazwać alimentami - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Wniosek na 500+ PROBLEM
Pan Tomek sygnity
wypłata dla wójta- proszę pomóżcie
decyzja wstrzymująca wypłatę 500+
rozpatrzenie od czerwca
NIE działa EMPATIA....wrrrrrr
Wniosek rodzina w USA
opieka naprzemienna sygnity
wniosek wczytany- przekier.
2 wnioski
Panie Tomku Sygnity proszę o pomoc!!!
numer cudzoziemca
dochód uzyskany - zaświadczenie z macierzyńskiego
jak liczyć dochód z działalności rolniczej- pomocy pilne!
Reprymenda dla gmin
odmowa pierwsze i drugie??