mam decyzję przynającą z fundusz alim . na okres zasiłkowy 2015/2016, decyzje oraz wniosek o przyłączenie do egzekucji wysyłam od razu czy po uprawomocnieniu sie deczji [przynającej FA
chodziło mi o wnosek o podjęcie działan i informacjie do komornika?
a jeszcze jedno mama taką sytuacje ze przekzano wniosek 15/16 ksero. kobieta złozyła nowy wniosek na 15/16. wydałam decyzje(na podstawie przesłanego żaświadczenia z tamtej gminy i teraz czekam na uprawomocnienie sie decyzji. Złożyła tez na nowy okres 2016/2017 ale bez zaświadzenie obecnie czekam na zaświadczenie od komornika czy ja moge informacje do dłużnika i wniosek o podjęcie działan wysłac później to znaczy jak mi komornik przysle to zaswiadczenie tak zeby wysłac w jednym liscie na okres 2015/2016 oraz 2016/2017?
Ludzie, co Wy z tymi przyłączeniami.Wniosek o przyłączenie dotyczył okresu, kiedy wystawialiśmy decyzje dłużnikowi, a następnie TW i suma tych kwot (art. 27 ust. 3a i słowo "wypłacał" i decyzja ostateczna)- przyłączenie. Teraz wysyłamy decyzję z terminami wypłat, zgodnie z art. 8a. Tak twierdzi nasz prawnik i komornik potwierdza.
Twój prawnik nie umie czytać ustawy. Przyłączasz się do egzekucji po UPRAWOMOICNIENIU SIE KAŻDEJ DECYZJI PRZYZNAJĄCEJ FA. Chyba,ze masz zyczenie w przypadku kontroli odpowiadać za naruszenie dyscypliny finansów publicznych poprzez w popstaci niedochodzenia należności z tytułu wypłaconych FA.
Masz OBOWIĄZEK przyłączyć sie do egzekucji po uprawomocnieniu sie decyzji Każdorazowo wysyłasz stosowny wniosek.
Na jakiej podstawie komornik ma prpwadzic egzekucję w odniesieni do bieżących nalezności?