Ślub z dłużnikiem PILNE!! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 18 sie 2016, 12:34

Mam taki przypadek, że wierzycielka, która pobiera do dnia dzisiejszego u mnie fundusz, jakoś w czerwcu wzięła ŚLUB z dłużnikiem, który przebywa w ZK !! :roll: ,no i dzisiaj do mnie przyszła złożyć wniosek na nowy okres a ja zbladłam nie mając nic mądrego do powiedzenia, bo nie mam pojęcia co w tym przypadku zrobić, pogoniłam ją, więc powiedzcie mi czy ona może złożyć wniosek czy nie skoro art. 2 ust.12 jasno mówi, że małżonka musi wpisać do składu rodziny, zaś w art.2 ust.12 lit. c jest napisane ze w składzie rodziny nie może być ów dłużnik :? ??? HELPP.... :( :( :(
Julia FA

Napisano: 18 sie 2016, 12:59

U mnie wierzycielka wyszła za mąż za dłużnika, ale pisała prośbę o wstrzymanie wypłat ponieważ pogodziła się z ojcem dziecka. Na tej podstawie uchyliłam prawo do świadczenia
jolka45

Napisano: 18 sie 2016, 13:05

No dobrze, ale jak się uprze, że chce pobierać FA, bo on jest w Zakładzie Karnym to na jakiej podstawie mam jej nie przyznać??. (kosmos jakiś)
Julia FA

Napisano: 18 sie 2016, 13:49

fa należy się również mężatce,nie musi byc rozwodu ,talko zasądzone alimenty (tj. mężatka może sie ubiegac reprezentując dzieci) a osobe od której sa zasądzone alimenty nie ujmuje sie w składzie rodziny
i tu sie nic nie zmienia, bylko nas bulwersuje
@@@

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x