Kiedy nie doliczam dochodu z 2018r? Kiedy praca zaczęła się i zakończyła w 2018r?
Proszę o wytłumaczenie, kiedy jest utrata i jej nie liczymy? Dopiero się uczę i bardzo mi się to miesza
kiedy liczyć dochód a kiedy nie?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
kiedy liczyć dochód a kiedy nie?
Edyta.nowa
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Re: kiedy liczyć dochód a kiedy nie?
Mam podobna sytuacje. Bardzo proszę o info.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/KDR
- Kontakt:
Utrata jest wtedy kiedy petentka potwierdza Ci świadectwem pracy (bądź oświadczeniem pod odpowiedzialnością karną), że już nie osiąga tego dochodu. Wtedy dochód wykazujesz ale go utracasz.eczajka pisze:Kiedy nie doliczam dochodu z 2018r? Kiedy praca zaczęła się i zakończyła w 2018r?
Proszę o wytłumaczenie, kiedy jest utrata i jej nie liczymy? Dopiero się uczę i bardzo mi się to miesza
- kiki88
- Podinspektor
- Zajmuję się: SR/ŚW
- Kontakt:
jeżeli chodzi o rok bazowy to moze wyjść wam okres od kiedy do kiedy pracaował, tak jak wyżej świadectwo pracy lub oświadczenie o odpowiedzialnością karnej i wtedy nie wliczamy
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
-
- Referent
- Kontakt:
ja mam tak,że mąz petentki pracował od 1 kwietnia 2019 do 31 sierpnia 2019r., i nowa praca od 1 wrzesnia do nadal. Tej pierwszej pracy nie zgłosiła. więc sie zastanawiam, czy mam brac to wogóle pod uwage. Czy tylko utracic dochód z 2018 i za pażdziernik 2019 uzysk.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/KDR
- Kontakt:
Z tego co piszesz to interesuje Ciebie tylko dochód przed 1 lipca 2019 roku, tj. od kwietnia 2019 roku (z 2018 roku w całości utracasz jeżeli posiadasz świadectwa pracy bądź napisze Ci oświadczenie), bierzesz dochód za maj 2019 roku i jak przekracza, to za czerwiec ma nienależnie pobrane (robisz wszczęcie o nienależnie pobranym a następnie decyzję - żądanie zwrotu) a od lipca już jej się należy ponieważ jest bez dochodu.Pola55 pisze:ja mam tak,że mąz petentki pracował od 1 kwietnia 2019 do 31 sierpnia 2019r., i nowa praca od 1 wrzesnia do nadal. Tej pierwszej pracy nie zgłosiła. więc sie zastanawiam, czy mam brac to wogóle pod uwage. Czy tylko utracic dochód z 2018 i za pażdziernik 2019 uzysk.
-
- Referent
- Kontakt:
ok. A w nowym okresie zasiłkowym brac ten dochód za maj 2019 pod uwagę czy tylko za pażdziernik 2019
Oprócz kiedy liczyć dochód a kiedy nie? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
swiadczenie rodzicielskie a działalnosc
Świadczenia z FA- czyj dochód??
renta socjalna a św. rodzicielskie???
czy liczyc dochod z 2018r?
kiedy liczyć dochód?
stypendia
troche nam ulepsza pozyskiwanie ZUS
czy mamy teraz opłacać składki do ZUS? (opiekuńcze)
dochód uzyskany przez ile miesięcy dzielić
Potrzeby do końca roku
Przejęcie zakładu
dochód z gospodarstwa rolnego jak liczyć
CZY PANI MOŻE WYBRAC ZUS/KRUS
ukraina brak waznej karty pobytu członka rodziny
jak odliczyć alimenty
św. pielęgnacyjne dla dorosłego dziacka.