Kilka pytan o wniosek jestem w kropce.

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Kamila234

Kilka pytan o wniosek jestem w kropce.

Post autor: Kamila234 »

Hej
Mam pytanie otrzymałam odpowiedź od pracownika socjalnego ale nie jestem pewna czy tak jest.
Mieszkam z synem. Moim dochodem jest stypendium, prace straciłam więc jest utracony dochód. Chciałam złożyć wniosek o alimenty ale to strasznie długo trwa
Dziś w ośrodku pracownik mnie poinformował tak:
Do 500+ oświadczenie że dostaję stypendium wypisać na druku i oświadczenie własności ręczne o alimentacyjnego
Do rodzinnego takie samo oświadczenie co do 500+ ale musi być wyrok o alimentacyjnego. Pytałam się czy może być umowa alimentacyjna spisana u notariusza z klauzula wykonalności. Niby nie
jgdjhgkjhkjhh

Re: Kilka pytan o wniosek jestem w kropce.

Post autor: jgdjhgkjhkjhh »

Dolicz męża i jego dochód, może nie przekroczy kryterium. Nie trzeba brać rozwodu z powodu 500+
Dorcia82
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Dorcia82 »

A jesteś panna czy mężatką
Kamila234

Panna tak jak pisałam mieszkam z synem i otrzymuje alimenty dobrowolne
Dorcia82
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Dorcia82 »

Jeśli nie wychowujesz wspólnie z partnerem dziecka do 500 musisz napisać oświadczenie stosowne a do zasiłku musisz już mieć wyrok zasadzający alimenty. zawartej
Kamila234

Ok
Samo oświadczenie wystarczy?
Nie są potrzebne potwierdzenia przelewu?
ODPOWIEDZ