klient na wywiadzie określa formę pomocy?? PILNE!! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 11 kwie 2014, 13:06

W rubryce II wywiadu POTRZEBY I OCZEKIWANIA........ wpisujecie o jaką formę pomocy prosi klient, np. o zasiłek okresowy, celowy, specjalny....??
ja..

Napisano: 11 kwie 2014, 13:33

proszę o odpowiedź
ja..

Napisano: 11 kwie 2014, 15:07

Klient w tym miejscu potrzeby i oczekiwania: pomocy finansowej na........... a nigdy w życiu forma pomocy. To ośrodek decyduje w zakresie własnych możliwości. Oczywiście sa klienci którzy wpisują formę( tacy już wyszkoleni przez lata) i wtedy jest problem bo jak nie ma okresowych??/ dlatego trzymamy sie finanse i na co :mrgreen:
Zosia Samosia

Napisano: 11 kwie 2014, 15:44

..najlepiej klientowi delikatnie zasugerować co ma wpisać..żeby wpisany tekst odpowiadał możliwościom ośrodka :lol:
greentea
Stażysta
Od: 07 kwie 2014, 17:35
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2014, 16:41

Klient w podaniu,wniosku wnosi jakiej pomocy oczekuje, natomiast jeśli pisze bardzo ogólnikowo to w trakcie wywiadu należy uściślić jakiej formy pomocy oczekuje a w przypadku zasiłku celowego to też na jaki cel. Wpisujemy,zawsze obowiązkowo.
wwz

Napisano: 12 kwie 2014, 16:35

Czyli co pisze klient proszę o okresowy , celowy.....??? U nas tylko określa jak chce stały. Po co pisze formę?? Nie ma takiego obowiązku dlatego Twoje " obowiązkowo" dziwi mnie
Wredna1

Napisano: 13 kwie 2014, 10:27

a co myślicie o czymś takim : robiłam aktualizację wywiadu dla innego OPS, zadzwoniła do mnie z-ca kierownika i powiedziała, że to co klient podał w rubryce oczekiwania to musi znaleźć się w planie. To tak musi być?
ziuta bis

Napisano: 13 kwie 2014, 14:34

To co klient napisze w oczekiwaniach musi się znaleźć w planie. Np. chce okresówkę i celówkę, a Ty nie masz za mało kasy na celówki to w planie piszesz: okresowy i odmowę na celowy. Plan musi odzwirciedlać zgłoszone potrzeby, ale nie zawsze one muszą być spełnione
ktoś

Napisano: 13 kwie 2014, 18:17

Brawo
Wredna1

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem