Klient w tym miejscu potrzeby i oczekiwania: pomocy finansowej na........... a nigdy w życiu forma pomocy. To ośrodek decyduje w zakresie własnych możliwości. Oczywiście sa klienci którzy wpisują formę( tacy już wyszkoleni przez lata) i wtedy jest problem bo jak nie ma okresowych??/ dlatego trzymamy sie finanse i na co
Klient w podaniu,wniosku wnosi jakiej pomocy oczekuje, natomiast jeśli pisze bardzo ogólnikowo to w trakcie wywiadu należy uściślić jakiej formy pomocy oczekuje a w przypadku zasiłku celowego to też na jaki cel. Wpisujemy,zawsze obowiązkowo.
Czyli co pisze klient proszę o okresowy , celowy.....??? U nas tylko określa jak chce stały. Po co pisze formę?? Nie ma takiego obowiązku dlatego Twoje " obowiązkowo" dziwi mnie
a co myślicie o czymś takim : robiłam aktualizację wywiadu dla innego OPS, zadzwoniła do mnie z-ca kierownika i powiedziała, że to co klient podał w rubryce oczekiwania to musi znaleźć się w planie. To tak musi być?
To co klient napisze w oczekiwaniach musi się znaleźć w planie. Np. chce okresówkę i celówkę, a Ty nie masz za mało kasy na celówki to w planie piszesz: okresowy i odmowę na celowy. Plan musi odzwirciedlać zgłoszone potrzeby, ale nie zawsze one muszą być spełnione