powinien. Potrzebuję pomocy! Klient od 24.08.2015 został umieszczony w DPS. Ma przyznany zasiłek pielęgnacyjny, który pobierał gotówką w kasie Banku (w naszym MOPSie nie ma kasy). W związku z tym, że do DPS trafił prosto ze szpitala, w sierpniu tego zasiłku nie pobrał i w zasadzie miało być tak, że od września 70% z zasiłku pielęgnacyjnego miało iść na poczet odpłatności za DPS a 30% on miał dostać na konto depozytowe dla siebie w DPS. W związku z tym, że w sierpniu nie pobrał tego zasiłku to we wrześniu miało pójść za 2 miechy (czyli 306 zł z czego 146,58 zł powinno było zostać odliczone tytułem opłaty za DPS za te dni w sierpniu i cały wrzesień, a pozostała kwota dla klienta). Coś jednak poszło nie tak jak powinno, klient jest osobą bardzo problemową, konfliktową. Okazało się, że ktoś nie dopatrzył czegoś w systemie i zasiłek za 2 miechy ponownie poszedł do odbioru gotówką w kasie banku, a klient to pobrał i ani myśli, żeby cokolwiek z tych 306 zł płacić. Co zrobić w takiej sytuacji?
Miałam oświadczenia 2. Jedno, że wyraża zgodę na przekazywanie 70% z zasiłku pielęgnacyjnego tytułem opłaty za DPS, a drugie że wyraża zgodę na przekazywanie 30% zasiłku pielęgnacyjnego na konto depozytowe DPS.