kłopoty , kłopoty.... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 06 paź 2016, 11:37

niesttey kłopoty mnie dopadły jak z tego wybrnac co zrobic ? jak postąpić
czy mądra głowa jakas mi pomoże ?????????

a wiec robie sprawozdanie na SR wszytskie pieknie i ładnie i nagle ZONK
w ZP kwota ZP podzielona na liczbe swiadczen sie nie zgadza nie wychodzi 153 zł
no wiec sprawdzam pomyslałam ze pewnie liczba swiadczen trzeba dodac lub odjac i bedzie ok ale nie okazało sie ze porblem ejst w kwocie
długo szukałam az znalazłam to czego nie spodziewałabym sie nigdy
w sierpniu br wypłaciłam babce zp nalezne jej za czerwiec 2005 roku w kwocie 144zł

sprawdziłam faktycznie jets taka kobieta posiadajaca kiedy taki zasiłek\
poprzedniczka przyznała jej ZP od czerwca 2005r i wypłata miała nastapic w sierpniu 2005 za 3 mies , ale poprzednia pani z harmonogramu wypłat widze ze wypłacila tylko lipiec i siperien a czerwiec 2005 wisiał w powietrzu
co ja mam zrobic ?
monari

Napisano: 06 paź 2016, 14:30

Jeśli to miękka walidacja to w uwagach wyjaśnij o co chodzi i tyle.
e-ka

Napisano: 06 paź 2016, 14:47

a jak duzy to jest błąd ? ze wypłacone zostało cos co powinno byc wiele lat temu ?
czy poniose z tego tytułu konsekwencje?
nie ja kiedsy przegapiłam ten fakt bo nie pracowała w tamtych latach
ale wypłaciłam to teraz
monari

Napisano: 06 paź 2016, 18:27

jesli tej pani rzeczywiscie przyslugiwalo to swiadczenie9w sensie ze miala na to wydana decyzje) i nigdy go nie dostala to dobrze ze wyplacilas :) po prostu sprawdz czykobieta naprawde tego nie otrzymala iczynaprawde powinnabyla to otrzymac - jesli tak- to wszytsko jest ok, jesli nie, bomoze jednak to zostalo jej wyplacone tylko u was w programie cos sie pomieszalo - to bedziesz musiala to odzyskac co wyplacilas
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 07 paź 2016, 9:01

a czy nie ma jakiegos terminu na wypłaty takich swiadczen ?
czy one sie nie przedawniaja ?
nie chciałabym zeby wyszło teraz tak ze babka pobrała to nienaleznie bo nigdy sie o to nie upomniała i termin wypłaty minał?

sprawdziłam listy z 2005 roku faktycznie czerwiec 2005 nie został kobiecie nigdy wypłacony , wypłaty nastąpiły odrazu od lipca 2005 ktos zapomniał tego wyrównac na listach bo decyzja i plan wypłat jest od czerwca 2005
monari

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem