klops

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
~heja

klops

Post autor: ~heja »

czy art. 41 ustawy o FA ma zastosowanie w przypadku jak kobieta złożyła wniosek u komornika 25 września a do mnie wniosek dotarł dopiero wczoraj!!!!!!!!!!!!!????????????????? czyli w październiku!!!!!!!!! innymi słowy czy mam przyznać zaliczkę za wrzesień!!!!!!!!!!!
~ala

Re: klops

Post autor: ~ala »

wg mnie dzisiaj nie możesz wydać decyzji bo nie ma podstawy prawnej, trzebz umorzyc postępowanie jako bezprzedmiotowe art. 105 kpa
~grażyna

Post autor: ~grażyna »

trzeba przyznać bo u komornika złożyła 25 września i zaliczka jej się należy
~heja

Post autor: ~heja »

wiec jak ???????????????????????????????
~Yosemita Sam

Post autor: ~Yosemita Sam »

Ala dobrze mówi, Grażyna źle.
PS. lepiej odmówić/umorzyć, nich kobieta sie odwołuje, niż przyznać i poźniej się szarpać.
~anka

Post autor: ~anka »

ja bym nie dała na dzień wydania decyzji przepisy nie obowiązują, musisz zrobić decyzje ale nie przyznającą tylko umarzająvcą postępowanie w dalszej sprawie
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

można dać ;)
~Yosemita Sam

Post autor: ~Yosemita Sam »

Ryzykowne, mocna ryzykowne...
Lepiej umorzyć, niech się odwołują
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

Prawo powstało w momencie złożenia wniosku, przepis przejściowy jest więc można robić. Dla mnie problemu nie ma.

Niektórzy twierdzą, ze prawo powstaje w momencie wydania decyzji i jak takiej nie było przed 1 października to doopa blada. IMHO nieprawda, decyzja zaliczki to tylko formalne skonkretyzowanie uprawnienia.
Awatar użytkownika
RR
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: RR »

też raczej dała bym odmowę choć na szkoleniach trąbią by przyznawać w takich sytuacjach, lepiej niech się odwołują.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
ODPOWIEDZ