Kobieta urodziła w Irlandii i chce becikowe. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 27 mar 2012, 22:05

Narazie tam jest, matka jej przyszła i pyta się jakie dokumenty bo córka wraca w czerwcu, matka nie wie czy ojciec jest wpisany, chce wiedziec jakie dokumenty potrzebne. Czy jej się należy i jakie dokumenty !
~edyta

Napisano: 28 mar 2012, 9:27

jesli zamieszkuje na stałe w Irlandii i tylko przyjedzie sobie w odwiedziny do rodziny na święta to nie wypłacasz :) trzeba ja pociągnąć za język i niech napisze gdzie jest jej centrum życiowe (praca, zamieszkanie, szkoła -jesli ma starsze dzieci) Na bank musi miec nasze zaswiadczenie lekarskie na oficjalnym druku, nie jestem pewien jak to dokladnie wyglada, ale chyba jesli lekarz tamten wypisze to musi miec przetlumaczone przez tlumacza i podbite przez polskiego lekarza, albo dokumentacje z ciązy przetłumaczyć musi i polski lekarz na tej podstawie wypisze zaswiadczenie, ktore musi zawwierac piotrzebne nam dane - ale to tylko moje dywagacje. Na bank jesli mieszka w Irlandii becikowe jej nie przysluguje
~Moby

Napisano: 28 mar 2012, 9:40

takze polski akt urodzenia dziecka
~~~

Napisano: 30 mar 2012, 13:36

Może jeszcze ktoś coś powie.
~Edyta

Napisano: 30 mar 2012, 14:16

Jeśli mieszka w Irlandii i tam ma swoje centrum życiowe to nie przysługuje jej becik w Polsce.
~Krycha

Napisano: 30 mar 2012, 16:13

nie moze być zaswiadczenia od lekarza z Irlandii nawet jak jest prztłumaczone przez biegłego tłumacza. musisz mieć zaswiadczenie od lekarza polskiego inna sprawa że lekarz polski na podstawie dokumentacji z Irlandii moze wypisac zaświadczenie na upartego to można zastosować przepisy o koordynacji
~ana

Napisano: 02 kwie 2012, 13:46

Musi mieć zaświadczenie od lekarza polskiego i metryczkę urodzenia dziecka też polską.
~dziunia

Napisano: 09 lip 2012, 11:12

na co się w takich przypadkach powołać dając odmowę?
~m@lk@

Napisano: 09 lip 2012, 15:39

PESEL też musi mieć
~iwona

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x