KOCHANI KOCHANi POMOCY! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 16 lut 2017, 12:40

Błagam pomożcie Jak mam rozwiązać problem nienależnie wypłaconych świadczeń rodz. z mojej winy Jest to mała kwota Pani odda ale jak pokolei pracować nad tą sprawą Prosze !!!!Pani należą się świadczenia zl za zł a dostała w pełnej wysokości
PESJA

Napisano: 16 lut 2017, 12:57

zawsze mogłam na Was liczyć Pierwszy raz mam sytuację że z mojej winy wyplacono za dużo P R O S Z Ę
PESJA

Napisano: 16 lut 2017, 13:06

Proponuję abyś zaczęła od poprawnego nazywania zakładanego tematu na forum, potem pewnie znajdzie się ktoś kto po zainteresowaniu tematem wejdzie w niego i coś podpowie.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 16 lut 2017, 13:12

nadal PROSZE Wszystkich którzy mnie zrozumieli Czy mam robić decyzję zmieniająca , czy uchylającą , czy wznowienie ....
PESJA

Napisano: 16 lut 2017, 13:48

zrobiłabym wszczęcie postępowania
następnie decyzję zmieniającą tj. właściwą od lutego (zł za zł)
potem decyzję o nienależnie i zwrocie (rozumiem że za styczeń tylko wzięła za dużo)
Pegii

Napisano: 16 lut 2017, 14:01

Dzięki pigi Bardzo dziekuję za 3 mies za dużo miala wypłacone ale to malutka kwota Odsetek nie liczyć prawda ?
PESJA

Napisano: 16 lut 2017, 14:17

za duży podatek odjęłam od dochodu i stąd mój błąd
PESJA

Napisano: 16 lut 2017, 14:20

a może tak ? Wnioskodawczyni napisze mi zgode na zmianę decyzji /ja wolałabym decyzję uchylającą/ i potem przyznająca a naleznie NP i umorzę odsetki Czy tak może być?
PESJA

Napisano: 16 lut 2017, 15:03

No raczej się nie zgodzę że wszczęcie... W mojej opinii tu jest wznowienie postępowania gdyż decyzja jest od samego początku wydana źle. Postanowieniem wznawiasz postępowanie, uchylasz swoją decyzję i przyznajesz na nowo w kwocie zł za zł. Jeśli się wznawia postępowanie to tylko wtedy nie żąda się odsetek. Oczywiście jak ci kobieta zwróci w dniu kiedy będziesz pisała tą decyzję w kolejnym pkt odstąpisz od zwrotu gdyż kwota została zwrócona.
szarak

Napisano: 16 lut 2017, 15:43

dzieki serdeczne
PASJA

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x