Czy odliczacie tylko składki, które mieszczą się w ramkach 2020-01-01 do 2020-12-31? Co robicie ze składkami zdrowotnymi z kodem 3000 i datą 1900-01-01, które weryfikacja wyrzuca w zadanym jw. przedziale czasowym?
jak to jest styczeń, to dotyczą dochodów za rok poprzedni i nie odliczamy bo 3000 to składki po ustaniu tytułu ubezpieczenia
Ale skąd ja mam wiedzieć za jaki okres są te składki po ustaniu tytułu ubezpieczeń jeśli datą uzyskania uprawnienia jest w weryfikacji 1900-01-01 a datą utraty uprawnienia jest b.d Równie dobrze to mogą być składki za okres np. marzec-kwiecień 2020 dla osoby, która straciła pracę w kwietniu i dostała jakieś niespodziewane wyrównanie, a niekoniecznie za rok poprzedni.
Ludkowie mili jak sobie poczynacie z tymi nieszczęsnymi składkami z kodem 3000. My do tej pory nie odliczaliśmy ich od dochodu, ale sonda przeprowadzona w sąsiednich jednostkach wykazała, że, jak w znanym dowcipie, wyjścia są dwa
Dacie mi obraz tego jak to wygląda w szerszej perspektywie? Kto tak (odlicza), a kto siak (nie odlicza). Żebyście nie tracili cennego czasu wystarczy: odliczamy / nie odliczamy