Witam, co robicie w sytuacjach gdy zaznaczony w deklaracji jest np piec kaflowy lub kominek, koza i jest zaznaczone ze funkcja c.o. ale czym jest dokładnie palone to już nie ma na wydruku bo patrząc na deklarację składaną do gminy to zgodnie z wyjaśnieniami do pkt. B02 i B03 należy zaznaczyć rodzaj stosowanych paliw jeżeli w pkt. B01 jest zaznaczony Kocił na paliwo stałe" to już osoby nie zaznaczały czym palą i jak do tego podejść. Co wy z tym robicie?? proszę o odpowiedź
Dzięki za odpowiedź a zapytam jeszcze co robicie jak na takiej deklaracji nie ma zaznaczone funkcji c.o.?? to wzywać te osoby niech poprawią zgłoszenie w gminie czy co??
nie mieliśmy jeszcze takiego przypadku, ale sądzę, że skoro we wniosku pod odpowiedzialnością karną zaznaczył, że to jego główne źródło ogrzewania, to może wystarczy....
u mnie już ze 20 deklaracji jest bez zaznaczonej żadnej funkcji pieca . Analizując tą deklarację o wpis do ceeb osoby powinny zaznaczyć jaką funkcję pełni dany piec ale nie ma tego i sądzę że to chyba też nie dopilnowanie przez osobę w gminie która przyjmuje te deklarację że przyjęła takie wnioski i tak wprowadziła. Może teraz obdzwonić te osoby żeby poprawiły to zgłoszenie? tylko czy się da poprawić to w CEEB bo Pan który się tym zajmuje twierdzi że nie..trochę to dziwne dla mnie żeby się nie dało
Aha no to kiepsko to teraz niewiem co zrobić jak ktoś nie zaznaczył funkcji C.O. z jednej strony wiadomo jak ktoś ma wpisane koza czy piec węglowy i nic więcej to wiadomo że tym ogrzewa dom tyle że nie zaznaczył funkcji c.o. i bądź tu mądry żeby dobrze było skoro nie da się poprawić deklaracji a zgłaszać od nowa to też znowu nie bardzo
u mnie zaznaczają kominek, ale raczej w kominku to węglem się nie pali i co z tym zrobić? wezwać?
druga sytuacja, to zaznaczony jest kocioł na paliwo stałe, ale w CEEB to źródło jest zaznaczone jako nieużywane, czyli też mam wzywać do wykreślenia????
I tak nie ma podstawy prawnej na sprawdzanie ceeb wiec co z tego co oni tam pozaznaczali. Nawet jesli ktos wam to skontroluje kiedykolwiek to bedzie sie liczyc tylko to co we wniosku. Wg mnie. Nie znalazłam nic w ustawie o tym ze tresc wpisu w ceeb na cokolwiek wpływa.
no to właśnie to nieużywane to nie zaznaczona funkcja c.o. i niewiadomo co robić. no tak Kalina masz rację ale widomo czy jakaś kontrola się nie trafi i się tego nie przyczepią..sam Wardach na szkoleniu że to mówił że " Musi być źródłem ogrzewania domu, nie wody
I musi być to źródło eksploatowane
Te dane zaznaczasz na wniosku CEEB".
W sumie z tą funkcją c.o. to nie dopilnowanie ze strony osoby przyjmującej deklarację a my teraz musimy się zastanawiać co z tym zrobić