kolejna decyzja przyzanajca na rodzine - kiedy ? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 06 kwie 2017, 13:24

od tygodnia zajmuje się 500 plus
nie mam zielonego pojęcia o prowadzeniu postepowan bo zajmowałam się w urzędzie zupełnie czym innym
nich mi ktoś rozjasni:
w jakich przypadkach rodzina może mieć dwie decyzje pozytywne
- jak się urodzi w niej dziecko to rodzina sklada nowy wniosek tak ? tamta decyzje na pierwsze dziecko zostawiam (nie uchylam) tylko wydaje nowa decyzję administracyjna ?na kolejne bez kryterium. czy jak?
- w jakich innych sytuackach może być tak ze rodzina ma dwie decyzje ?
t-ada1
Praktykant
Od: 06 kwie 2017, 7:42
Zajmuję się: saa

Napisano: 06 kwie 2017, 14:19

t-ada1 pisze:od tygodnia zajmuje się 500 plus
nie mam zielonego pojęcia o prowadzeniu postepowan bo zajmowałam się w urzędzie zupełnie czym innym
nich mi ktoś rozjasni:
w jakich przypadkach rodzina może mieć dwie decyzje pozytywne
- jak się urodzi w niej dziecko to rodzina sklada nowy wniosek tak ? tamta decyzje na pierwsze dziecko zostawiam (nie uchylam) tylko wydaje nowa decyzję administracyjna ?na kolejne bez kryterium. czy jak?
- w jakich innych sytuackach może być tak ze rodzina ma dwie decyzje ?
jak rodzi się dziecko to rodzina składa drugi wniosek tylko na to dziecko, wydawana jest następna decyzja (poprzedniej nie uchylasz)
Minion
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 24 lut 2017, 9:58
Zajmuję się: SW

Napisano: 06 kwie 2017, 14:31

odwrotnie też może być. rodzina najpierw złożyła wniosek tylko na 2 dziecko, a po jakimś czasie stwierdziła, że może jednak załapią się na 1 i składa drugi wniosek, w którym jest tylko to pierwsze dziecko
Natalia.św
Starszy referent
Od: 13 mar 2017, 13:16
Zajmuję się: Św

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x