Kolejne artykuły dotyczące 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 28 mar 2017, 11:21

Warto poczytać, zapoznać się z planowanymi zmianami i mieć w pamięci :)
https://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/1 ... -plus.html
https://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/1 ... e-500.html
https://finanse.wp.pl/kat,1033699,title, ... omosc.html

PS. W końcu mam nadzieję będzie uregulowany stosunek do "samotnych matek".
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 28 mar 2017, 12:23

Czytając to już się cieszyłem, że mogą zabrać zł za zł ale czytając dalej zobaczyłem, że jeśli zabiorą to dopiero w przyszłym roku :twisted:
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 28 mar 2017, 15:15

"Nie chcemy, aby przy świadczeniach rodzinnych rosły kryteria dochodowe. Pozostaną na obecnym poziomie, gdyż dziś do tych wielu form jak zasiłki, dodatki dla rodzin wielodzietnych czy dodatki z powodu rozpoczęcia roku szkolnego doszło 500 plus."
czytaj: wygasimy swiadczenia rodzinne, bo zawsze to jakiś grosz a na 500+ nie ma.

"- Nie może być tak, że niektórzy prowadzący ryczałtową dzielność gospodarczą deklarują zerowe dochody. Będziemy z tym walczyć. Wielu urzędników się na to skarżyło, że przychodzi matka, która przekroczyła minimalnie próg i odchodzi z kwitkiem, zaś ktoś, kto podjeżdża luksusowym samochodem i deklaruje niski dochód otrzymuje pomoc - mówi w wywiadzie dla „DGP” minister Elżbieta Rafalska."

Jak Pani minister chce to weryfikować, skoro nie potrafi tego nawet skarbówka?
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 28 mar 2017, 15:17

ludek pisze: Jak Pani minister chce to weryfikować, skoro nie potrafi tego nawet skarbówka?

Nie doceniasz możliwości władzy gdy zaczyna jej brakować pieniędzy ;)
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 29 mar 2017, 8:21

"- Nie może być tak, że niektórzy prowadzący ryczałtową dzielność gospodarczą deklarują zerowe dochody. Będziemy z tym walczyć. Wielu urzędników się na to skarżyło, że przychodzi matka, która przekroczyła minimalnie próg i odchodzi z kwitkiem, zaś ktoś, kto podjeżdża luksusowym samochodem i deklaruje niski dochód otrzymuje pomoc - mówi w wywiadzie dla „DGP” minister Elżbieta Rafalska."

Jak Pani minister chce to weryfikować, skoro nie potrafi tego nawet skarbówka?[/quote]

To nie Pani minister będzie weryfikować. Wymyślą jakiś durny, niezrozumiały i zagmatwany przepis i to my będziemy się z tym bujać :)
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x