dziś coś przyszło tylko nie pamiętam czy z UW czy Ministerstwakronos79 pisze: 04 wrz 2024, 9:48na takim stanowisku stoi MRPiPS. Jest szansa że do końca tygodnia będzie oficjalny komunikat w tej sprawie.
W mojej ocenie wystarczyłby wniosek o zmianę decyzji w związku z wydłużeniem ważności orzeczenia, ale ne zamierzam o to kruszyć kopii.
kolejne przedłużanie orzeczeń?
-
- Referent
- Zajmuję się: St. specj.
- Kontakt:
Re: kolejne przedłużanie orzeczeń?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
a możecie wrzucić?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A masz może te wyjaśnienia lub link?kronos79 pisze: 04 wrz 2024, 9:48na takim stanowisku stoi MRPiPS. Jest szansa że do końca tygodnia będzie oficjalny komunikat w tej sprawie.
W mojej ocenie wystarczyłby wniosek o zmianę decyzji w związku z wydłużeniem ważności orzeczenia, ale ne zamierzam o to kruszyć kopii.

-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczeniami rodzinnymi, stypendiami szkolnymi
- Kontakt:
Podrążę jeszcze temat 16 latków
. 16 lat już skończone, pół roku temu, prawo do zasiłku przedłużone grudniową ustawą do 30.09.2024. Teraz przychodzi z zaświadczeniem, że ubiega się o nowe, ale...ma już 16 lat. Odmowa (jeśli będzie wniosek)? Umorzenie prośby o zmianę decyzji jako bezprzedmiotowa (jeśli będziemy zmieniać na prośbę)?...

-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczeniami rodzinnymi, stypendiami szkolnymi
- Kontakt:
A różnicujecie tych 16 latków, na tych którzy złożyli wniosek o nowe orzeczenie (i im nie przedłużacie) oraz na tych, którzy nie złożyli wniosku w MZON i przedłużacie im do 30.09?Tom. pisze: 05 sie 2024, 12:19 u nas stanęło, że te które się przedłużyły grudniową to już się przedłużyły i w nie nie wnikamy ale od teraz nie przedłużamy i np. sierpniowych już 16 latkom nie będziemy wydłużać do września
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
od tamtej pory jak to pisałem nowy koncept się pojawił
do-tom-207327748
do-tom-207327748
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
teraz mnie olśniło, że tak w ogóle to nad czym my główkujemy jak jesteśmy związani zaświadczeniem z orzecznictwa 

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ZR, FA, wszystko
- Kontakt:
A czy ten nowy wniosek o zp to ma być złożony jeszcze w trakcie trwania decyzji czy może być złożony jak zostanie ona już zakończona (zrealizowana)?kronos79 pisze: 04 wrz 2024, 9:48na takim stanowisku stoi MRPiPS. Jest szansa że do końca tygodnia będzie oficjalny komunikat w tej sprawie.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR/CP
- Kontakt:
A czy ktoś mi wytłumaczy na "chłopski rozum" jak to jest bo juz zgłupiałam z osobami które na przykładzie:
1. Mają wydłużone orzeczenie do 30.09.2024 r. w stopniu umiarkowanym ale w miedzyczasie przyszło nowe orzeczenie w sierpniu 2024 r. w stopniu lekkim które pozyskał i się od niego odwołuje i co począć z taką osobą ?
2. Jest osoba która również się odwołuje od orzeczenia w stopniu umiarkowanym które otrzymała 07.06.2024 r., termin rozpatrzenia odwołania przełożyli do 15.10.2024 r. a wczesniej miała znaczny stopień.. ta osoba ma 48 lat..
1. Mają wydłużone orzeczenie do 30.09.2024 r. w stopniu umiarkowanym ale w miedzyczasie przyszło nowe orzeczenie w sierpniu 2024 r. w stopniu lekkim które pozyskał i się od niego odwołuje i co począć z taką osobą ?
2. Jest osoba która również się odwołuje od orzeczenia w stopniu umiarkowanym które otrzymała 07.06.2024 r., termin rozpatrzenia odwołania przełożyli do 15.10.2024 r. a wczesniej miała znaczny stopień.. ta osoba ma 48 lat..
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
1. nic. Chyba, że ci przyniesie zaświadczenie z orzecznictwa zaświadczenie wydłużające jego orzeczenie o umiarkowanym stopniu;
2. jw.
Bez zaświadczenia z orzecznictwa nie ruszasz żadnej decyzji od 01.10.2024.
2. jw.
Bez zaświadczenia z orzecznictwa nie ruszasz żadnej decyzji od 01.10.2024.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Oprócz kolejne przedłużanie orzeczeń? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
sprawozdanie a zbiór centralny
świadczenie pięlęgnacyjne
nowe świadcz.piel i PUP
ŚP/ZP wyrównanie???
Prawomocność orzeczenia Wojewódzkiego Zespołu
Kontynuacja świadczenia pielęgnacyjnego!!!!
zawiadominie o wszczeciu
zasiłek pielęgnacyjny
zasiłek pielęgnacyjny
Świadczenie rodzicielskie wniosek osoby przebywającej za granicą
Czyste powietrze
z jaką datą wyrejestrować z ZUS przy ŚP?
Wykazanie nadołaty KRUS
Czyste Powietrze pytanie techniczne?
nadpłata ZUS a zgon
alimenty dobrowolnie płacone