Kolejny wniosek dłużnik alimentacyjny - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 27 kwie 2018, 14:37

Słuchajcie -sprawa nietypowa dotycząca upierdliwego OWW.Podejrzewam interes prywatny.Złozyli wniosek o podjęcie działań. Dłużnik nie odbiera korespondecji, nie mieszka. Odpisuję.OK
Przysyłają info,że dłużnik stawił sie u komornika podał telefon i adres i ponowny wniosek. Ok Wysyłam wezwania. Korespondencja wraca. Wysyłam Policje. Notatk-że nie mieszka. odsyłam.
Baba z OWW dzwoni z pretensjami,ze ona nam wysłała dane a my nie działamy. Ja jej,ze dostała odpowiedź.
Wysyła ponowny wniosek,że przeciez podała dane....Słuchajcie,.... pomysły jakies...skarga? Gdzie?
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2014, 10:23
Zajmuję się:

Napisano: 27 kwie 2018, 15:21

pij kawę.
Podała ci nowy adres czy ten sam?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 02 maja 2018, 8:22

Ten sam.....
Babok jest upierdliwy.
Masz może jakieś interpretacje,ze wysyła się jeden wniosek po przyznaniu świadczenia?
Babie odpiszę,że jej pismo nie odpowiada wymogom formalnym wynikającym z Ustawy a odpowiedź na poprzedni wniosek wysłany w związku z przyznaniem świadczenia, została przesłana...
.Niemniej to jest cos niebywałego. Babsko nawet dzwoniło z pytaniem co ja robie w tej sprawie. Tak ją ten jeden jedyny dłużnik interesuje. Taka ciekawostka
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 02 maja 2018, 8:59

napisz jej, że zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami organu dłużnik tam nie mieszka i zapytaj czy ma jakieś inne, nowi informacje wskazujące o tym, że obecnie tam jest
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 02 maja 2018, 9:22

wYOBRAŹ SOBIE,ZE PISAŁAM BABIE,ZE USTALENIA PRZEPROWADZONE PRZEz pOLICJE MÓWIĄ,ZE FACETA TAM NIE MA OD PONAD ROKU, A ONA Z UPOREM MANIAKA PISZE,ZE DŁUŻNIK BYŁ W KANCEARII KOMORNICZEJ I OŚWIADCZYŁ,ŻE TAM JEST ŻEBYM PODJĘŁA CZYNNOŚCI....RĘCE OPADAJĄ....

Sorry za capsa
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 02 maja 2018, 11:22

może go nie lubi. Albo nie lubi ciebie.
Ja bym lał sprawę. Wyślij wezwanie i zobacz co przyjdzie.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 02 maja 2018, 11:28

Ja tu prywatę czuję. Niejednego dłużnika z tamtej Gminy sobie wzywam i nie pierwszy, który nie mieszka....a akurat ten tak bardzo Panią interesuje. Chyba ja się Panią i jej kontaktami na FB zainteresuję...może być,ze w znajomych znajdę wierzycielkę :)

W każdym razie dzięki za utwierdzenia :)
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 02 maja 2018, 11:37

ja wiem że to zadanie oww ale może napisz pismo do komornika czy adres jest aktualny
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 02 maja 2018, 11:48

Komornik mi przysłał,że dłużnik był u niego w kancelarii i oświadczył,że tam mieszka.
Korespondencja nieodbierana. Komornik nawet nie wie,gdzie ta wiocha jest gdzie facet ponoć mieszka.
Czynności terenowe Policji i ustalenie,że od ponad roku nie mieszka i nie wiadomo,gdzie jest.
POczta pantoflowa gminna-wyjechał za granice i ma w d....
Kłamał komornikowi w żywe oczy.....nie mogę wszczynać postępowania skoro z akt mi krzyczy,ze go tam nie ma!
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 02 maja 2018, 12:18

kotbehemot pisze:Komornik mi przysłał,że dłużnik był u niego w kancelarii i oświadczył,że tam mieszka.
Korespondencja nieodbierana. Komornik nawet nie wie,gdzie ta wiocha jest gdzie facet ponoć mieszka.
Czynności terenowe Policji i ustalenie,że od ponad roku nie mieszka i nie wiadomo,gdzie jest.
POczta pantoflowa gminna-wyjechał za granice i ma w d....
Kłamał komornikowi w żywe oczy.....nie mogę wszczynać postępowania skoro z akt mi krzyczy,ze go tam nie ma!
jeżeli z akt jasno i wyraźnie wynika to rzecz oczywista że nie powinno się wychodzić przed szereg
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x