zwrot prawa jazdy . . . jak to załatwiacie? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 02 maja 2018, 10:07

jak to jest z tą spłatą za 6 m-cy?
jeśli dłużnik przychodzi, chce współpracowac, (zgodził się na wywiad i oswiadczenie majątkowe) i chce zwrotu prawa jazdy?
wysyłacie go do komornika i ma spłacić 6 mcy wstecz? przynosi Wam jakieś zaświadczenie, tak?
Magdalenaa24
Stażysta
Od: 11 lut 2018, 20:53
Zajmuję się: ŚW ŚR FA

Napisano: 02 maja 2018, 10:46

musi w każdym miesiącu z tych 6 miesięcy wpłacić minimum 50% zasądzonych, a nie że jednorazowa wpłata za 6 miesięcy z góry, ewentualnie spłata całej zaległości
referent444
Referent
Od: 29 sie 2016, 7:53
Zajmuję się:

Napisano: 02 maja 2018, 12:07

tzn ,że ważne jest dla nas żeby komornik rozpisał,że w każdym m-cu wpłacił mininum 50% ?
Magdalenaa24
Stażysta
Od: 11 lut 2018, 20:53
Zajmuję się: ŚW ŚR FA

Napisano: 02 maja 2018, 12:17

tak, czyli jak zaczyna od teraz do musi przez 6 m-cy płacić minimum 50% i po tym pół roku występujesz do komornika o nowe zaświadczenie, uchylasz decyzję o tym że jest dłużnikiem uchylającym się od zobowiązań alimentacyjnych i zwracasz się z wnioskiem do starosty o zwrot prawa jazdy. Nie jestem pewna, ale jak prawko zatrzymane rok temu to chyba i tak musi zdawać od nowa egzamin... tak słyszałam
kropka86
Starszy referent
Od: 10 sty 2016, 21:21
Zajmuję się: ŚR,FA,ZDO i inne

Napisano: 02 maja 2018, 12:25

kropka86 pisze:tak, czyli jak zaczyna od teraz do musi przez 6 m-cy płacić minimum 50% i po tym pół roku występujesz do komornika o nowe zaświadczenie, uchylasz decyzję o tym że jest dłużnikiem uchylającym się od zobowiązań alimentacyjnych i zwracasz się z wnioskiem do starosty o zwrot prawa jazdy. Nie jestem pewna, ale jak prawko zatrzymane rok temu to chyba i tak musi zdawać od nowa egzamin... tak słyszałam
dawniej tak było że trzeba było zdawać ale od jakiegoś czasu już bez egzaminu, wydaje mi się że to po jakiś odwołaniach i nie wiem czy wszystkie starostwa tak interpretują przepisy. U mnie na 100 % nie trzeba zdawać egzaminy, ale 6 miesięcy musi być i żaden komornik raczej nie podłoży sie z zaświadczeniem wstecz w przypadku wpłaty jednorazowej z góry za tzw. 6 mieisęcy
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x