Pan złożył wniosek o 500+ na dziecko teraz ponownie 2019/2020 W ubiegłym roku wydałam mu informację i przyznałam 500+ do maja 2021r. co zrobić z takim wnioskiem? odmówić decyzją czy kazać wycofać i umorzyć postępowanie?
Ja mam w drugą stronę - tzn. wniosek złożony w lipcu 2019 wysłany do wojewody - rozstrzygnięcia do tej pory brak - teraz kolejny wniosek i zaznaczone, że nikt nie przebywa za granicą.
Czy ten wniosek również wysłać do wojewody? Czy ja mam już wystawić odmowę wszczęcia postępowania?
okej wezwę do wyjaśnień a jeśli stwierdzi, że jest w PL to wiem żeby poinformować UW od kiedy, ale co z tym wnioskiem który mi teraz złożyła - czy to ja będę już władna żeby działać dalej czy mimo tego przesyłam do UW, bo nie mam rozstrzygnięcia z pierwszego?
Postanowienie o odmowie wszczęcia postępowania w Sygnity robicie?
a) wczytujecie wniosek, załatw wniosek bez kwalifikacji, rezygnacja osoby ubiegającej się i ptaszek że chcesz zakończyć decyzją lub postanowieniem
czy
b)W skrzynce odbiorczej załatw inaczej (trafia do folderu załatwione inaczej) i postanowienie sporządzacie (piszecie) ręcznie (nie z poziomu programu Sygnity)?
okej wezwę do wyjaśnień a jeśli stwierdzi, że jest w PL to wiem żeby poinformować UW od kiedy, ale co z tym wnioskiem który mi teraz złożyła - czy to ja będę już władna żeby działać dalej czy mimo tego przesyłam do UW, bo nie mam rozstrzygnięcia z pierwszego?
Czy zawieszenie postępowania art 97 §1 pkt 4 kpa i czekam na pierwsze rozstrzygnięcie?
Art.97.§1.Organ administracji publicznej zawiesza postępowanie:
4)gdy rozpatrzenie sprawy i wydanie decyzji zależy od uprzedniego rozstrzygnięcia zagadnienia wstępnego przez inny organ lub sąd