- pod koniec maja 2015 dłużnik spłacił za pośrednictwem Kancelarii Komorniczej całość FA łącznie z należnościami wierzyciela
- na początku czerwca 2015 o spłacie całości FA poinformowałam Komornika Sąd. i jednocześnie wystąpiłam do Niego z prośbą o napisanie, czy ze względu na spłatę całego FA i należności wierzyciela prowadzone przez Niego postępowanie egzekucyjne jest skuteczne czy bezskuteczne
- ze względu na brak odpowiedzi (do dnia dzisiejszego!) ze strony Komornika Sąd. co do egzekucji, wierzycielce wstrzymałam wypłatę FA za miesiąc czerwiec 2015 - bo nie wiem, czy mam nadal podstawę do wypłaty.
- Podobno Komornik Sąd. nie chce wydać takiego pisma, bo...: ze względu na to, że dłużnik NIE MA STAŁEJ PRACY, to egzekucja nie może być skuteczna oraz Komornik nie chce by wierzycielka przez 2 miesiące była bez pieniędzy.
1. Czy według Was egzekucja nie powinna być teraz skuteczna skoro dłużnik spłacił całość FA i należności wierzyciela?
(dodam, że jestem OWW, a OWD po jednorazowej spłacie długu przez dłużnika zwrócił dłużnikowi prawo jazdy).
2. Czy skuteczność egzekucji można uzależniać od tego czy dłużnik ma stałą pracę czy nie? - bo według mnie to zależy od dokonywanych wpłat przez dłużnika aliment. - dłużnik może pracować dorywczo i jednocześnie płacić.
3. Jak teraz postąpić w takiej sytuacji?