Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 4 z 18    [ Posty: 176 ]

Napisano: 04 lip 2017, 11:07

sanna pisze:ja byłam wczoraj na szkoleniu i wnioski o rodzinne od 1 wrzesnia normalnie i że nie będzie żadnego nowego wzoru i można korzystać ze starych wniosków. Będą wytyczne od Ministra, ale nie w drodze rozporządzenia, tylko ogłaszane w BIPie, który nie jest źródłem prawa. A w projekcie w art. 49 jest napisane, że jeszcze 2 lata będzie mozna korzystać z wniosków z rozprządzenia, bo nie traci ono mocy. Czy ktoś ma jakąs wiedzę na ten temat? ;0
A gdzie jest najnowsza wersja projektu? Pytam, bo nie mogę znaleźć... Pytam odnośnie tego art. 49...
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Napisano: 04 lip 2017, 11:17

pomyłka, pomyła! chodziło mi o art. 46 :D
sanna
Referent
Od: 06 lip 2016, 12:15
Zajmuję się: KDR

Napisano: 05 lip 2017, 8:31

Sanna możesz podać link do projektu rozporządzenia?
Niebezpieczna
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 20 kwie 2017, 14:29
Zajmuję się: SW

Napisano: 05 lip 2017, 9:56

sanna pisze:ja byłam wczoraj na szkoleniu i wnioski o rodzinne od 1 wrzesnia normalnie i że nie będzie żadnego nowego wzoru i można korzystać ze starych wniosków. Będą wytyczne od Ministra, ale nie w drodze rozporządzenia, tylko ogłaszane w BIPie, który nie jest źródłem prawa. A w projekcie w art. 49 jest napisane, że jeszcze 2 lata będzie mozna korzystać z wniosków z rozprządzenia, bo nie traci ono mocy. Czy ktoś ma jakąs wiedzę na ten temat? ;0
Opowieści z mchu i paproci guru Bartłomieja.
Jak to się ma do pisma Ministerstwa? Bartek wie lepiej?
Rozporządzenie może będzie i ważne, ale jaki problem wydać rozporządzenie zmieniające? Jeśli ma nie być wzorów wniosków to jak te wzory zostaną uchylone? Ogłoszeniem?
Sądzę, że będzie to wyglądać tak, że po prostu zostaną wycofane wzory z rozporządzenia a wnioski będziesz sobie mogła sama narysować, byle były zgodne z obowiązującymi przepisami.
Tylko czy stare druki są zgodne ze znowelizowanymi przepisami?
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 05 lip 2017, 11:16

A ja wybieram się na szkolenie do B. Mazurk. i myślałam że to dobra decyzja...
Czyli co, nie warto go słuchać? bo nie wiem...
Diana
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 30 mar 2016, 18:48
Zajmuję się:

Napisano: 05 lip 2017, 12:04

@ Diana, ten chłop często odpływa we własnym monologu...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 05 lip 2017, 12:11

Nie napisałam, że Bartek wie lepiej. Napisałam tylko co usłyszałam na szkoleniu i grzecznie zapytałam czy ktoś coś na ten temat wie, nie trzeba się strasznie unosić i obruszać. Ale dzięki za odpowiedź.
sanna
Referent
Od: 06 lip 2016, 12:15
Zajmuję się: KDR

Napisano: 05 lip 2017, 12:29

Diana pisze:A ja wybieram się na szkolenie do B. Mazurk. i myślałam że to dobra decyzja...
Czyli co, nie warto go słuchać? bo nie wiem...
To nie tak, że nie warto. Po prostu do każdego szkolącego trzeba podejść z dystansem i nie traktować wszystkiego co powie jako prawdy objawionej.
Mazurkiewicz urósł do rangi wyroczni a kobiety na szkoleniach spijają słowa z jego ust niczym słuchaczki Radyja z ust Ojca Grzybka.
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 05 lip 2017, 12:34

sanna pisze:Nie napisałam, że Bartek wie lepiej. Napisałam tylko co usłyszałam na szkoleniu i grzecznie zapytałam czy ktoś coś na ten temat wie, nie trzeba się strasznie unosić i obruszać. Ale dzięki za odpowiedź.
A ja nie wiedziałem u kogo byłaś na szkoleniu a i tak w ciemno obstawiłem Bartłomieja :lol:
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 05 lip 2017, 12:54

Czyli nic nie wiadomo. A czy o jakiś szkoleniach na ten temat w Krakowie ktoś słyszał? Tylko z tych tańszych! :-)
miła
Referent
Od: 23 mar 2016, 10:02
Zajmuję się:

Strona 4 z 18    [ Posty: 176 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x